Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Faladzs csodája

A mérnökök eget-földet megmozgattak azért, hogy eljuttassák oda a vizet, ahol szükség van rá. Ha kell, folyókat építünk a föld alá. Az ókori mérnökök már 5000 évvel ezelőtt megtették Arábiában. A máig működő titkos rendszer neve Faladzs.

Tovább


A Tunguz-rejtély

A tunguz-rejtély maga a tökéletes bűntény: belülről bezárt szoba, egy hulla, de nincs fegyver, tettes, és indíték.

"Felvillant egy hatalmas fény. Olyan nagy hőség támadt, hogy fel kellett állnom, nem tudtam helyben maradni. Az ingem majdnem leégett a hátamról. Egy óriási tűzgolyó takarta el az eget..."

Tovább


Autó a falon

Nem csak megoldott az otthoni parkolás, de az autó az ajtó előtt áll meg. Akár a hetvenedik emeleten is. Ez a Peugeot Metromorph.

Tovább


Modern Noé bárkája

A lakott világ legészakibb sarkában, egy szigeten, egy földalatti bunkerben dolgoznak a tudósok azon, hogy egy globális katasztrófa után is legyen még mit enni.

Tovább


Az Aral-tó eltűnése

Az Aral-tó katasztrófája az egyik legnagyobb léptékű ember okozta környezeti katasztrófa. Kazahsztán és Üzbegisztán határvidékén, a Turáni-alföldön elhelyezkedő lefolyástalan sóstó még 1960-ban a Föld negyedik legnagyobb tava volt. De sikerült csaknem eltűntetni.

A vörös vonal az eredeti partszakasz

Tovább


Eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, vagy éppen évszázmilliók múlva okoznak komoly problémát. Ha majd a Földet katasztrófa fenyegeti, akkor rakjuk arrébb a bolygót!

Tovább


Az időutazó filmes

Négy évvel ezelőtt az egyik dokumentumfilm-csatorna különleges filmet mutatott be. Egy furcsa fickó klasszikus szafari-kalandra indult kalapban, kekiszínű ruhában, bakanccsal a lábán. Azonban fegyver helyett egy időkaput vitt magával. Ezt az utazását az időben tette meg.

Tovább


A madéfalvi rejtély

A madéfalvi vérengzés (régiesen mádéfalvi) a székelyek egy csoportja ellen elkövetett tömeggyilkosság volt. A köztudatba úgy vonult be, mint a madéfalvi veszedelem. Azonban a név egy évszázados rejtélyt is hordoz.

Mádéfalvi veszedelem népírtás Mária Terézia székely Siculicidium 1764

(fotó: Horváth Ferenc, www.erdely-szep.hu)

Tovább


Az ideális börtön: jégbe fagyasztva

A képlet egyszerű: az elítéltet lefagyasztjuk és tároljuk. Nincs szökés, nincs látogatás, nincs költség. De működhet?

Tovább


Csalás vagy utolsó esély a kriogenika?

A kriogenika, a halál utáni lefagyasztás alaposan megosztja, mint a tudós társadalmat, mint az átlagembereket. Csodás lehetőség, véli az egyik oldal, egetverő csalás, vág vissza a másik. De vajon kinek van igaza? Talán mindkettőjüknek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog