Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázslatos fa-házak

Minden fiúgyerek álma, hogy az apja egy házat építsen neki a fa tetejére, amely csak az ő birodalma. Kevés olyan fa van a kertekben, amely elbír egy ilyen házat, és még kevesebb olyan apuka, aki egy ilyet meg tud építeni. De vannak olyanok is, akik igazán komolyan veszik a projektet, és egész kis kastélyt, vagy éppen mesebeli viskót húznak fel a fára. Néhány remekmű a világból.

Tovább


Mire képes a természet, ha az ember rásegít

Tovább


Ég veled cipőfa

Nevada egyik leghíresebb látványossága nem látható többé.

Tovább


Ahol húsz méter hó esik

Mi magyarok már akkor is nyavalyogni kezdünk, amikor leesik tíz centi hó. De a világnak vannak olyan lakott tájai, ahol egy télen akár húsz méter hó is leeshet.

Tovább


Miért kell a férfinak gyerek?

Miért kell a férfinak gyerek? Elsősorban természetesen azért, hogy újra büntetlenül vásárolhasson magának villanyvasutat, autópályát, és legót. Valamint azért, hogy közös zenéléssel mindazt az őrültséget elkövethessük, ami óriási móka, de mindenhonnan kidobnának érte. Igazolásul minden idők egyik legjobb családi klipje:

Tovább


A világ legszebb sakk-készlete

A világ talán legszebb sakk-készletét készítették el Ukrajnában. Az ötletgazda Joseph Epstein egy olyan sakk csodát álmodott meg, amelynek figurái Lewis Carroll meséjének, az Alice csodaországban karaktereiből állítja össze. Az ötlet azonban itt még nem állt meg, maga az asztal is - nem csak a lapja, a lábazata is - a regény idézi. A munkában Alexander Horse szobrász, Szvjatoszláv Kostelyancsuk ékszerművész, és Vladimir Rusinov fafaragó is részt vett.

A mestermunka mammut-, és rozmáragyarból, ébenfából, korallból, és aranyból készült.

Tovább


Pózolj a Facebookon, mint egy idióta!

Nem győzöm évek óta hangsúlyozni, hogy nagyon meg kell gondolni, az ember milyen képeket oszt meg magáról a közösségi oldalakon. Az még hagyján, hogy hülyét csinál magából, esetleg elkönyvelik "dizsiribinek". De az állás, az iskola, a jövő múlhat rajta.
A Facebook idiótái közl kiemelést érdemel a huszonkét éves Doyle Byrnes és három tanuló társa, akik Kansasban a Johnson főiskolán ápolói szakon tanultak. Az utolsó éves diákok laborgyakorlaton egy anonim donortól érkezett emberi méhlepényt tanulmányoztak, milyen a felépítése, hogyan is táplálja a meg nem született babát. Mint ahogy a Wall Street Journal megírta, a négy diák lefotózta magát a placentával, a képet feltöltötték a Facebook oldalukra. A képekből hamarosan botrány lett, fegyelmi ügy lett belőle, és az iskola úgy döntött, etikátlan magatartás miatt kirúgja a diákokat.

Tovább


Facebookon kémkedő szülők

A szülőket egyre nagyobb aggodalommal tölti el a Facebook. A régi szép időkben legalább ismerte a gyerek barátjait, becsöngettek, együtt mentek el valahova, legalább látásból tudta ki-kicsoda. A hírekből úgy tudja, mindenféle történhet a gyerekkel az interneten, hallja, hogy hányszáz barátja van, akikről semmit sem tud. Ezért sokan úgy döntenek, kémkednek a gyerek után a Facebookon.

Tovább


Faragott gumiabroncsok

Kreatív újrahasznosítás, vagy a XXI. század népművészete a gumiabroncsokba faragott régi motívumok.

A tehetséges, sokoldalú művész és dekoratőr Wim Delvoye Belgiumban él. Létrehozott egy varázslatos gyűjteményt lenyűgöző dekoratív gumiabroncsokból. A gyűjtemény címe "Pneumatikus". Ez a kollekció használt gumikból áll,,amelyekbe kézzel faragott bonyolult mintákat és virágmotívumokat. Delvoye saját személyes módon írja le a műalkotásait. Ironikus módon művészetét "glokális"-nak nevezi, utalva művészete "helyi" és "globális" voltára.

Tovább


A világ legmagasabb LEGO-karácsonyfája

Ez a világ legtökéletesebb karácsonyfája: valóban örökké zöld, nem hullatja a tüskéit, és ünnepek után a gyerekek játszhatnak vele.

A londoni Saint Pancras nemzetközi pályaudvar váróterme ad otthont az ünnepek idejére a világ legnagyobb LEGO karácsonyfájának. A LEGO hivatalos építészeinek két havi munkájával épült meg a karácsonyi csoda. A fa nem kevesebb, mint 12,2 méter magas. 172 ágát több mint ezer, szintén legóból készült "gömb" díszíti. Az egész fát apró LED lámpácskák borítják fényárba.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog