Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A halhatatlanság kétségei

Hányszor hallottuk már, hogy "de szeretnék örökké élni", vagy "Milyen jó lenne halhatatlannak lenni". Tényleg olyan jó dolog lenne ez? Nézzük meg ezt néhány másik szempontból, és kiderül, nem olyan felhőtlen boldogság örökké élni.

Tovább


Titkos történelem - Kutyavérrel és verítékkel

A Gagarin utazását megelőző tíz évben 48 kutya utazott a világűrbe, és sajnos húsz nem élte túl az utazást. Nevüket, és egyáltalán létezésüket hosszú évtizedekig homály fedte.

Lajka emlékműve

Tovább


Titkos történelem – Hogyan halt meg Lajka?

Évtizedekig nem tudhattuk meg mi történt Lajkával, a hős űrkutyával. Hogyan halt meg valójában? A Szovjet rendszer egy hősies halált hazudott nekünk évtizedeken keresztül.

Tovább


Titkos történelem - Űrhajós kutyák

Az életveszélyes kutatási helyzetekben az embereket kísérleti állatokkal helyettesítik a kutatók. Ez alól nem lehetett kivétel az űrkatatás sem.

Az űrkutatás kezdete három szakaszra bontható, amelyek nagymértékben átfedték egymást, párhuzamosan futottak. Ez a három terület a rakétafejlesztés, az állatkísérletek és a felkészülés az emberes repülésre.

Ahogy azt már megszokhattuk, a téma a szovjet oldalon az izgalmasabb. Ez az időszak még mindig titkokkal teli, a hruscsovi éra a legendák ködébe merül. Hallottunk Lajkáról, Bjelkáról és Sztrelkáról, a hős űrhajós kutyákról, de mást nemigen tudunk a több éves programról. Azonban hála az idők változásának, egyre több dolog derül ki, egyre több szemtanú kezd el beszélni erről a témáról is.

Tovább


A legzseniálisabb vízóra

Amikor azt a szót halljuk, hogy vízóra, mindenki kapásból egy csepegő-csobogó szerkezetre gondol. Kouichi Okamoto új értelmet adott a kifejezésnek: Nem az óraszerkezet alapja a víz, hanem a számlapé.

Tovább


Az agy nem hazudik.

A hazugságvizsgáló új típusával kísérleteznek a Pennsylvaniai Egyetem szakemberei. A mágnes-rezonanciás felvételeken jól megkülönböztethető ez a működés. Ez lehetőséget nyújtana egy teljesen új alapokon működő hazugságvizsgáló megépítésére.

Tovább


Futurisztikus sátor időutazóknak

Van a kempingezésnek is olyan foka, amely már SF-be illő. A képen látható sátor a jövőt idézi, bár még csak tervezőasztalon létezik. Nemcsak megjelenésében futurisztikus, hanem képességeiben is. Azon túl, hogy a szokásos időjárásálló szövet, speciális fotovoltikus anyag is. Nincs szükség tehát napelemekre, maga a sátor a napelem.

Tovább


Mi legyen az autóroncsokkal?

Nincs nyomasztóbb látvány a roncsautó-telepeknél. Óriási nyersanyag pazarlás, a környezeti károkról nem is beszélve. Az autóipar mérnökeinek már évek óta dolgoznak azon, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön. Csempézett autóbontók? Lebomló alkatrészek? Talán egy szebb és tisztább jövő.

Tovább


Zuhany környezetvédő módra

Érdekes, egyedi, és elsősorban környezetbarát megoldás bukkant fel az interneten. Hogyan lehet a zuhanyozás vízszükségletét tovább csökkenteni? Az azonnali tisztítással és újra felhasználással.

Az Ökozuhany egy csaknem teljesen zárt, környezetbarát rendszer. A szemlélő csak annyit lát, hogy a zuhanyt körbenövik a növények, mintha egy kis szigeten állna. A víz a lefolyón át a zuhanytálca alá kerül, ahol lehűl. A víz ezek után átszivárog a vízinövényekkel beültetett csatornán keresztül, ahol a növények gyökérzete megtisztítja minden szennyeződéstől. A mikroorganizmusok tovább tisztítják a vizet, végül egy szénszűrön keresztül kerül vissza a vízgyűjtő tartályba, ahonnan melegítés után szivattyúval jut fel a zuhanyfejhez.

A zuhanyrendszer, természetesen napfényes fürdőszobát kíván, különben a növényzet hamar elpusztulna. Időnként pótolni kell az elvesző vizet is, hiszen a vizes testen mindig víz távozik a rendszerből, és a növényzet is párologtat.

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


Így fiatalodj harminc évet

 

A vizuális trükkök egyik részterületén értek el komoly eredményeket az utóbbi években. Mit csináljunk, ha a szereplő már túlságosan megöregedett a folytatás forgatására? Fiatalítsunk rajta digitálisan! Így tűntek el Harrison Ford ráncai az Indiana Jones negyedik részében, ezért bunyózhatott ismét meztelenül és fiatalosan duzzadó izmokkal Schwarzenegger a Terminator: Megváltás című filmben. Mert csak Arnold megfialatított arcát feszítették Roland Kickinger testépítő fejére.

A legújabb csúcsot egy decemberi premier hozta el. A Tron: Örökség című filmben Jeff Bridges játszhat együtt a legalábbb negyven évvel fiatalabb önmagával. Ráadásul olyan fess legényt, igazi macsó szépfiút faragtak belőle, amilyen soha nem is volt.

A Tron második részének trükkjeiért a Digital Domain nevű cég felelt. Íme egy nyolcperces kis bemutató hogy épül fel egy világ digitálisan, hogyan kerülnek az élő szereplőkre digitális ruhák és alájuk rajzolt motorok, és hogy lesz valaki harminc évvel fiatalabb.

 

Ajánlat:

Miért vándorolnak a kontinensek, avagy Jégkorszak 4.

Az időutazó filmes

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog