Van a kempingezésnek is olyan foka, amely már SF-be illő. A képen látható sátor a jövőt idézi, bár még csak tervezőasztalon létezik. Nemcsak megjelenésében futurisztikus, hanem képességeiben is. Azon túl, hogy a szokásos időjárásálló szövet, speciális fotovoltikus anyag is. Nincs szükség tehát napelemekre, maga a sátor a napelem.

A három mozgatható tábla automatikusan beáll a megfelelő irányba, hogy maximális napfénymennyiséget alakíthasson árammá. Az így megtermelt energiát eltárolja, és az a világítás mellett számtalan célra használható. Ezután nem gond az összes kütyü feltöltése.

A sátorban hajlékony LCD-képernyő tájékoztat az energiaellátásról és az egyéb funkciókról. Vezeték nélküli internetes kapcsolat teszi lehetővé a kommunikációt a sátorral, persze egyúttal internetezni is lehet. A világítás mellett az energia a hideg estéken egy fűtőtestet is üzemeltet, amely automatikusan bekapcsol, ha a külső hőmérséklet az előre beprogramozott érték alá esik.

A sátorban ezenkívül megtalálható a Glo-cation nevű technológia. Ha sötétben próbáljuk megkeresni a sátrunkat, nem kell mást tenni, mint küldeni egy üzenetet, és a sátor felkapcsolja fényeit.

 

Ne hagyd ki a többit sem.