Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mercedes TRON

Mindig ámulattal csodáljuk a koncepcióautókat, amelyek a leggyakrabban nem készülnek el, de csodálatos perspektíváit mutatja be a lehetséges fejlődési irányoknak. Tisztelettel gondolunk az autógyárak tervezőinek fantáziájára, holott gyakran külsős dizájnerek álmait láthatjuk.
Ezek között az álmodók között magyarok is találhatók. Pédául Várdai Péter, akinek műhelyében a Mercedes két különleges változata született meg.

Tovább


Szellemvárosok: Belchite

Belchite-ben több mint hetven éve örökre megállt az élet.

Tovább


A világ legmagasabb LEGO-karácsonyfája

Ez a világ legtökéletesebb karácsonyfája: valóban örökké zöld, nem hullatja a tüskéit, és ünnepek után a gyerekek játszhatnak vele.

A londoni Saint Pancras nemzetközi pályaudvar váróterme ad otthont az ünnepek idejére a világ legnagyobb LEGO karácsonyfájának. A LEGO hivatalos építészeinek két havi munkájával épült meg a karácsonyi csoda. A fa nem kevesebb, mint 12,2 méter magas. 172 ágát több mint ezer, szintén legóból készült "gömb" díszíti. Az egész fát apró LED lámpácskák borítják fényárba.

Tovább


A hülyeség önkéntes adója

Az üzenet egyértelmű: ha hülye vagy, fizesd meg az árát.

Szemem elé került egy furcsa reklámbanner a facebookon: ismerd meg az előző életedet, mi voltál. Rákattintottam, gondoltam valamilyen visszavezetéses tréninget hirdetnek. De nem. Eljutottam egy olyan honlapra, ahol majd megvilágítják nekem előző életeimet.

Tovább


Szellemvárosok: Balestrino

Egy középkori ékszerdoboz Olaszország nyugati csücskében, és egy lélek sem lakik benne.

Tovább


Börtön, vagy a legbiztonságosabb ház

Nehéz eldönteni, hogy ez a ház a világ legbiztonságosabb otthona, vagy inkább az üldözési mániásoknak készült legnagyobb pánikszoba.

Azonban tény, hogy ez a Lengyelországban, Varsó peremén épült kétszintes ház a világ egyik legbiztonságosabb otthona. A ház egyetlen célja, hogy a lakók a legnagyobb biztonságban érezzék magukat benne.

Tovább


Legfurcsább növények - szivárványfa

Amikor az ember ezt a fát először meglátja természetes élőhelyén nem akar hinni a szemének. A fa törzsét a szivárvány minden színe csíkozza, mintha egy őrült absztrakt festő mázolta volta tele, vagy egy óriási paintball csata zajlott volna a fák alatt. De ez a fa valóban ilyen. A neve is innen van: szivárványfa.

Tovább


Ég veled égi lámpás?

Egy újabb nevetséges féltörvény, ami semmire nem jó. Búcsúzhatunk a nyáréji lampion eregetéstől, mert a hatóság úgy döntött. Legalább is ők így gondolják.

Tovább


Segway P.U.M.A.

A Segway nem állt le a fejlesztésekkel. Új járgányát már az igazi városi közlekedésre tervezték.

A Segway kétkerekű közlekedési eszköze a világon mindenhol meghódította az embereket. A villámgyors elterjedésének egyet tényező szab gátat: az ára.

De közben a fejlesztések folynak tovább. A Segway és a General Motors bemutatta közös fejlesztését. A P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibity – személyes városi mozgékonyság és elérhetőség) a roller nagyvárosi kétszemélyes változata, amely már az autót is tudja pótolni.  A működési elve ugyanaz, csak a lépték változott. Nagyobb és erősebb akkumulátorok, erősebb elektromos motorok, az utas biztonságát és kényelmét fokozó fülke és bukócsövek.

A P.UM.A. végsebessége 56 kilométer, hatótávolsága 56 kilométer. Ha lemerül az akku, ez a jármű is felbillen, ezért támasztókerekeket kapott. A nagyvárosi közlekedésben tökéletes lenne, de használhatóságát befolyásolja, hogy akkumulátorainak feltöltése több órát vesz igénybe.

A járműből eddig még csak bemutató példány készült, egyelőre szó sincs a gyártásáról. A fejlesztők szerint még nem ért véget a fejlesztői munka. De hamarosan feltűnhetnek utcáinkon ezek a látványos és praktikus járművek.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Elektromos terepgördeszka

Forradalmi Honda robogó

Homokóra - villanyrendőr

Aranyautó

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Nagy elmék baklövései

Időnként a tudomány megbecsült képviselőin is úrrá lesz a nagyság átka, és legnagyobb ellenségük saját tévedhetetlenségükbe vetett hitük lesz. Ex cathedra tesznek olyan kijelentéseket, amelyekért később nevetségessé válnak. Íme néhány bizonyíték arra, hogy miért is kellene néha egy kis önmérsékletet gyakorolni. Az alábbi kis esetek "elkövetői" a tudósok elitjei: a Francia Tudományos Akadémiának tagjai voltak. Mindannyian a mai napig megbecsült tudósok, de botlásukat feljegyezte a tudománytörténet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog