Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor egész utcák robbannak fel

"Tűz lövellt fel (a csatornából), a csatornafedőket az égbe repítve. Rémisztő volt" - mondta egy szemtanú. A lángok mintegy kilenc méteres magasságba csaptak fel.

Tovább


Homokozni tudni kell

Tovább


Chefchaouen - A kék város

Marokkó kék ékköve, a kék város nem csak mítosz, bár a hírek túloznak.

Marokkó északi része, alig 30-40 kilométerre vagyunk a Gibraltári-szorostól.

Tovább


Az autó nélküli város mítosza

Több internetes portál is csodaként számolt be egy amerikai városkáról, amely már 116 éve betiltotta az autók használatát. Mennyi a valóság és mennyi a mítosz a történetből?

A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

A történet röviden: Az amerikai Mackinak a világ egyetlen autómentes városa. 1898-ban rendeletet hoztak, hogy nem kérnek a büdös és zajos masinákból, ezért kitiltották a városból az autókat. A városba nem hajthatnak be autók, csak lovaskocsival, kerékpárral, és elektromos mopedekkel közlekednek az emberek. A szállító gépjárművek is csak elektromosak lehetnek. Egy gyönyörű, tiszta, és csöndes idilli város. A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

Nos, ez a történet is a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" típusú történetmesélés példája. A történet igaz, de…

Tovább


Epikus küzdelem

Ki a szavanna királya: az oroszlán vagy a varacskos disznó? Kétséges kimenetelű epikus küzdelem.

Tovább


A legszebb szellemváros

A százmilliós luxusházakban még senki sem lakott.

Tovább


Olyan kopár a hátsó kert

Akkor építsünk valamit bele!

Tovább


URB-E, a nagyvárosi e-roller

Az URB-E nem egy pápai áldás, hanem egy URBánus Elektromos roller. Összecsukva nem sokkal nagyobb, mint egy hagyományos roller, és a súlya is még elfogadható ahhoz, hogy akár tömegközlekedhessünk vele: 13 Kg.

Tovább


Építs színes iglut

Ez a család megtette. Kihasználva a hideget, szines vizet raktak ki megfagyni, és máris kész a jégtégla. Ezeket már hóval tapasztották össze. Bentre egy nagy lámpa, és kész a kerti csoda. A gyerek megőrülne érte. Nálunk most az ónos eső remekül összetartaná.

Tovább


Szivárvány Gejzír

A Fly-gejzír a világ rejtett szemkápráztató csodája.

Egyesült Államok, Nevada állam észak-nyugati sarka, Washoe megye:


Nagyobb térképre váltás

Ez már itt tényleg a világ vége. Reno-ból több mint 100 mérföldet kell autózni, csak ahhoz, hogy rátérjünk a 34-es útra. A 34-es út olyan lakatlan vidéken kanyarog 120 mérfölden át az oregoni határig, hogy még csak egy települést sem találunk az úton.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog