A Segway nem állt le a fejlesztésekkel. Új járgányát már az igazi városi közlekedésre tervezték.

A Segway kétkerekű közlekedési eszköze a világon mindenhol meghódította az embereket. A villámgyors elterjedésének egyet tényező szab gátat: az ára.

De közben a fejlesztések folynak tovább. A Segway és a General Motors bemutatta közös fejlesztését. A P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibity – személyes városi mozgékonyság és elérhetőség) a roller nagyvárosi kétszemélyes változata, amely már az autót is tudja pótolni.  A működési elve ugyanaz, csak a lépték változott. Nagyobb és erősebb akkumulátorok, erősebb elektromos motorok, az utas biztonságát és kényelmét fokozó fülke és bukócsövek.

A P.UM.A. végsebessége 56 kilométer, hatótávolsága 56 kilométer. Ha lemerül az akku, ez a jármű is felbillen, ezért támasztókerekeket kapott. A nagyvárosi közlekedésben tökéletes lenne, de használhatóságát befolyásolja, hogy akkumulátorainak feltöltése több órát vesz igénybe.

A járműből eddig még csak bemutató példány készült, egyelőre szó sincs a gyártásáról. A fejlesztők szerint még nem ért véget a fejlesztői munka. De hamarosan feltűnhetnek utcáinkon ezek a látványos és praktikus járművek.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Elektromos terepgördeszka

Forradalmi Honda robogó

Homokóra - villanyrendőr

Aranyautó

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra