Az üzenet egyértelmű: ha hülye vagy, fizesd meg az árát.

Szemem elé került egy furcsa reklámbanner a facebookon: ismerd meg az előző életedet, mi voltál. Rákattintottam, gondoltam valamilyen visszavezetéses tréninget hirdetnek. De nem. Eljutottam egy olyan honlapra, ahol majd megvilágítják nekem előző életeimet.

Jópofa deszkaasztal utánzatú háttér, rádobva híres emberek fényképei, néhány régebbi eszköz, író toll, zsebóra, antik földgömb, régi pénzérmék. A tájékoztató felirat nem kevesebbet kínál:

„TUDD MEG, MELYIK FONTOS TÖRTÉNELMI ALAK RUHÁZTA ÁT RÁD A SZEMÉLYISÉGÉT. Középkori király, klasszikus író, ókori tanító, háborús vezér.. Egy egyszerű teszt segítségével megtudhatod, melyik történelmi alak ruházta át rád a személyiségét, mit csináltál és milyen korban éltél.”

Induláshoz kéri a neved, születési napod és nemed. Ez már nem sok jóval kecsegtet, gyanús az egész, nyomozzunk egy kicsit. Beírom az adatokat.

Újabb lapokon újabb kérdések:

 1. "Milyen környezetben laksz?"

 Érthető tanyasi gyerek lelkében nem lapulhat Napóleon. Vagy mi a szösz.

2. "A természeted az előző életedről mesél.  Milyen vagy te? Vidám, félénk, esetleg őrült? Válassz!"

Na, egy kis pszichológia is bejátszik.

3. "Jelöld be a rossztulajdonságaid mértékét."

Ááá, egy kis önismereti teszt, hogy nagyon alaposnak látsszon a dolog.

4. "Melyik életelemmel tudsz azonosulni?"

Na most lépünk a misztikum felé. Mi vagyok én: tűz, víz, föld, levegő?

5. "Képzeld azt, hogy egy állat vagy. Milyen lennél a legszívesebben? Mindegyik tipikus vonásokat és vágyakat tükröz. Ne siess és fontold meg a döntést!"

Wow, most aztán lelkem állati mélységébe néznek: disznó, tigris, kígyó?

6. "Miről álmodsz a leggyakrabban? Igen, ez alapján is kideríthetjük, ki voltál a múltban."

Na, meg vagyok lőve! Csont, levél, sír,  kísértet? Ezek közül egyikkel sem szoktam álmodni.

7. "Ha egy vízcsepp lennél, hova hullanál?"

A lelked igazi mélységeire kíváncsi már a kérdés, ezt tükrözik a lehetséges válaszok. Például "gondos szülők tenyerébe", "a fehér/Vörös rózsa virágára", "a nagy óceánba", "a szeretett személy ajkaira", stb.

8. "Rendezd el a következő 4 elemet a számodra helyes sorrendben."

Négy bolygó jelét kell toszogatnom egy 3x3-as rácsban. Ez kicsit megzavart, mert sorba szoktunk valamit rakni, ha sorrendbe állítjuk, nem elhelyezzük egy táblába. De hát adni kell az asztrológiai mélységnek is.

És ezzel véget is ért a lélekbúvárkodás. A számítógép gondosan számol, szinte látom, ahogy izzanak a bitek. És egyszer csak új információ tűnik fel a képernyőn:

"A teszt sikeresen befejeződött. A 100%-os eredményért küldj egy SMS-t a következő szöveggel RESULT számra 0690648668. A válasz SMS-ben feltüntetett kódot írd be a következő mezőbe, és kattints az ÉRTÉKELÉS MEGJELENÍTÉSE gombra."

 

És íme a rejtély kulcsa: egy 0690-es emeltdíjas SMS szám. És alul az apró betűs részben: "Az elküldött SMS ára 1875 HUF (áfával)"

Ennyit a rejtélyről: egy újabb emelt díjas szolgáltatás, amiben hülyének nézik az embert, és vastagon leveszik. Pofátlanul vastagon. Az üzenet egyértelmű: ha hülye vagy, fizesd meg az árát.

Csatlakozz  a közel ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.