Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kína varázslatos színei

Tovább


Zombicsiga

A férgek között léteznek olyan fajok, amelynek kikelő lárvái a puhatestűeket zombiszerű tenyészteleppé változtatják.

A kaliforniai egyetem kutatói az amerikai Carpinteria sós mocsaras természetvédelmi területén megvizsgálták, hogyan teszi pokollá egy csiga életét egy parazita.

Tovább


Miért okosabb csoportosan utazni

Egy belga busztársaság - amely elsősorban flamand területen működik - úgy döntött, hogy szakít a hagyományos reklámokkal. Nem jött a szokásos szájbarágós szlogenekkel, mosolygó utasokkal, frappánsnak tűnő érvekkel, hogy miért őket válasszuk.

Tovább


Élő templom

Nemrég bukkantam erre a fotósorozatra. Sajnos semmilyen információ nem volt mellette, hogy mi készül itt. Feltűnő, hogy fákat nagyon gondos rendben, négyzethálósan ültették, és állványzattal ügyelnek a megfelelő növekedésre. Az évekkel később készült képek végül magyarázatot adtak. Az ismeretlen alkotó élő fákból épít templomot.

Tovább


Hatmillió gyufaszál

Hatmillió gyufaszál. Ennyiből épült fel a rilai kolostor makettje. A híres bolgár ortodox kolostor replikáját a neves bolgár művész, Plamen Ignatov készítette. Ehhez apró kövekre, fadarabokra, és hatmillió gyufaszálra volt szüksége. Az építés 16 évig tartott. A csodálatos munka a szófiai régészeti múzeumban tekinthető meg.

Tovább


A világ legabszurdabb szextörvényei

Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, bizonyos öregedő férfiakban, amikor már hanyatlik a férfiasság, és egyúttal hatalmon is vannak, múlhatatlan kényszert éreznek arra, hogy megrendszabályozza az alárendelt polgárok nemi életét. Erős a gyanúm, hogy minél kevésbé férfi ő, annál fontosabb feladatának tartja, hogy ebben a tevékenységben az embereket is akadályozza. Ezért születhetnek ostobábbnál ostobább törvények. Egy rövid gyűjtemény a világ minden tájáról.

Uruguay

Ha egy férj rajta kapja a feleségét a szeretőjével, két lehetőség közül választhat: vagy megöli a hűtlen feleségét a szeretőjével együtt, vagy kiheréli a férfit és levágja a nő orrát.

Anglia

Londonban tilos motoron szeretkezni. De tiltott az egyéjszakás kaland. Ha valaki egy idegen nőtől szexuális szolgáltatást kér, pénzbírságra számíthat vagy 3 hónapra börtönbe kell vonulnia.

Tovább


A gazdám egy idióta

Sajnos az állatok jogai nem terjednek ki arra, hogy méltóságukban is védve legyenek. Például ne legyen kiszolgáltatva a gazdája kénye-kedvének, ne öltöztethesse mindenféle idióta ruhába, elmebeteg jelmezbe.

Mert ha egy ember úgy dönt, hogy hülyét csinál magából, lelke rajta, de hogy a védtelen kutyával teszi ugyanezt, az minden kritikán aluli. Sajnos egy kutya nem hordhat táblát a nyakában: "Én kérek elnézést, a gazdám egy idióta!"

Tovább


A filmtörténet cool járgányai

Tovább


Temető helyett nyugvóerdő

Németországban már van nyugvóerdő, amelynek 160 hektáros parcellája nélkülözi a kerítéseket, sírköveket, fejfákat, ravatalozókat, kápolnákat. A nyugalom az elhunytnak itt csaknem örökre szól, ráadásul a környezetvédelem maximális betartásával.

Tovább


Csodálatos pénzfák

Angliában, az erdőkben sétálva pénzfákra bukkanhatunk. Ezek jellemzően régi, kivágott vagy kidőlt fatörzsek, amelyek tüskések az érméktől. Ezer és tízerzerszámra állnak ki a fából a megzöldült, megfeketedett, elgörbült, kicsorbult érmék. A fák körül mindig találhatunk köveket is, amelyekkel a járókelők beverhetik a fatörzsbe saját érméiket.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog