Help Sales ÁSZF

Pszichedelikus billiárd

A digitális HD technológia új dimenziót teremtett a régi, megszokott játékok számára.

A Digital Obscura cég egy kicsit feljavította a hagyományos pool játékot. Ehhez mindössze néhány HD kamera, egy HD projektor, és egy grafikus komputer kell.

A játék során a kamera észleli a golyók helyzetét és mozgását, és ennek megfelelően a projektor különböző effekteket vetít felülről a golyók köré. A grafika tökéletes, a komputer valós időben, 60 kép/másodperc sebességgel frissíti a képet. A játék kétségkívül látványos és szórakoztató, de nem olcsó. Egy ilyen asztal 200 000 dollárba kerül. Videó a tovább után.

Tovább


A világ legnagyobb hintája

Őrült zuhanás és emelkedés egy új-Zélandi kanyon felett.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Felhők szélén úszni

A világ egyik legizgalmasabb úszómedencéje a város felett, 60 emelet magasan lebeg.

Tovább


Szabadkézzel tökéletes kört rajzolni

Régi történet, hogyan bizonyította a pápának a XIII. százai firenzei festő, Giotto a művészi képességeit. VIII. Bonifác pápa hírvivőt küldött Giottóhoz, bizonyítsa be egy próbamunkával rátermettségét. Giotto a piros festékbe mártotta az ecsetét, és egyetlen mozdulattal egy tökéletes kört festett. Biztosította a hírvivőt arról, hogy ennek a mintának az értékét gazdái fel fogják ismerni. Amikor a pápa meglátta, azonnal megérezte, hogy Giotto felülmúlja korának összes festőjét.

Ez az anekdota azóta is a tehetség és a művészi tökéletesség példája. Épp ezért szabadkézzel tökéletes kört rajzolni manapság is óriási elismertséget hoz. Meglepő módon nem is ritka, aki képes erre. Erre lehet példákat találni az interneten is.

Tovább


Elképesztő gitárok

A gitárok általában szinte teljesen egyformák, kevesen veszik a fáradtságot, hogy egyedi festéssel lássák el a hangszert, ebben is különbözve zenész kollégáiktól. Azonban van még egy lehetőség, ha ki akarunk tűnni hangszerünkkel az átlagból: egyedileg faragott fatesttel is lenyűgözhetjük hallgatóinkat. Néhány különleges példány:

Tovább


A hónap legjobb "Óóó, a francba" pillanatai

Tovább


Kamcsatka medvéi

A kamcsatkai barna medve alapvetően kerüli az embert, de hírhedten kiszámíthatatlan viselkedése révén veszélyes lehet az emberre, időnként előfordulnak tragikus balesetek. Szerencsére élőhelyük viszonylag gyéren lakott terület, így az emberekkel való találkozás lehetősége csekély. Vakmerő fotósok néha egész közel merészkednek hozzájuk, bátorságuk jutalma néhány elképesztő fotó.

Tovább


Tokió elpusztult

Tokyo Genso, vagyis Tokió Fantasy. Ez az álneve annak a japán művésznek, aki a világégés utáni Tokió romjait festi meg. A képeken látható összes hely létezik. A posztapokaliptikus látképek fényképek alapján készülnek, és digitálisan hozzák létre a pusztulás nyomait. A világ egyik legnagyobb, napjainkban élettel teli, nyüzsgő városa kihalt betonsivatag, az ember már eltűnt belőle. A természet visszafoglalja azt, amit az ember az évszázadok során elragadott tőle.

Tovább


Táj a nyakadban

Válaszd ki a kedvenc tájadat a Google segítségével, és mi ékszert készítünk belőle. Egy internetes vállalkozás ugyanis ezt vállalja.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog