Angliában, az erdőkben sétálva pénzfákra bukkanhatunk. Ezek jellemzően régi, kivágott vagy kidőlt fatörzsek, amelyek tüskések az érméktől. Ezer és tízerzerszámra állnak ki a fából a megzöldült, megfeketedett, elgörbült, kicsorbult érmék.  A fák körül mindig találhatunk köveket is, amelyekkel a járókelők beverhetik a fatörzsbe saját érméiket.

Ez egy több száz éves hagyomány, hasonló ahhoz a szokáshoz, mint amikor érméket dobunk a szökőkútba. A legenda szerint ha egy beteg pénzérmét vert a fába, a fa meggyógyította. Mára ez a hagyomány megszelídült, a pénzérme szerencsét hoz, vagy teljesülhet egy kívánság.

Ha egy ilyen fát látunk, bátran nyúljunk a zsebünkbe, és hajoljunk le egy kőért. Senki nem fog ezért ránk furcsán nézni.

Csatlakozz a közel hatezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: A Nagy-terem a Carlsbad-barlangokban, Új-Mexikó, Egyesült Államok

Ezt láttad már?

Pénz nélküli társadalom

Magánpénz

Természeti pénzek

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)