Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb reklámötlet

Ki gondolta volna, hogy legjobb az ágynemű-reklámot egy kis testfestéssel feldobni. Egy remek reklámötlet Svédországból

Tovább


Mire képes a természet, ha az ember rásegít

Tovább


Ég veled cipőfa

Nevada egyik leghíresebb látványossága nem látható többé.

Tovább


Házi grizzly

Alaszkában egy helyi fiatalember két grizzly medve bocsot talált az erdőben, akiknek az anyja elpusztult. Alig voltak nagyobbak, min egy kölyökmacska. Magához vette őket, és próbálta megmenteni az életüket. Sajnos az egyik elpusztult.

A másik azonban szépen cseperedett, egyre nagyobb lett. Végül elérte az igazi felnőtt grizzly méretet. A medve az emberi családot tekinti a sajátjának, közöttük él, velük eszik, alszik, játszik. A család szerint a medve magát egy másik embernek tekinti, ezt különösen a hálaadásnapi vacsoránál igyekszik kihangsúlyozni, aminek a vendégek kevésbé örülnek. Egy csodálatos család története képekben.

Tovább


Így lopd a McDonalds logót

Egy földkörüli séta, avagy a világon mindenfelé hogy próbálják a maguk hasznára fordítani a éttermek és büfék az amerikai gyorsétteremlánc népszerűségét. A jogászoknak biztos nem csekély fejtörést okozhat, hogy a hasonlóság hol meríti ki a védjegybitorlás tényállását.

Tovább


Ismét pusztított a Genfi-tó

Svájc legnagyobb tava időnként elképesztő pusztítást képes okozni. A tó nem fagy be egykönnyen, de a levegő lehűlhet nulla fok alá. Ha a hideghez viharos szél is társul, akkor különleges helyzet áll elő. A partot vadul ostromló hullámok hatalmas mennyiségű vizet permeteznek a levegőbe, amely azonnal lehűl, és ráfagy mindenre, legyen az móló, korlát, járda, fa, hajó, vagy autó. Pillanatok alatt vastag jégréteg képződik szinte bármin, amelyet a szél még tovább formálhat. Ez kíméletlenül meggyötri a környezetet, de lenyűgöző látványt is nyújt egyben.

De még ebben a pusztításban is megtalálta a szinte költői szépséget Vincent Emery svájci fotográfus. Az ő gyűjteményéből szemezgettem.

Tovább


Európa jég alatt

Amszterdamban a befagyott csatornákon sétálnak bicikliznek, korcsolyáznak az emberek.

Tovább


Befagytak a gondolák

Velencét sem kímélte a sarkvidéki levegő. Ahogy elborította Olaszországot a hó, és belepte a hideg, az Adria sem tudta megvédeni Európa ékkövét. Évtizedek után újra befagyott a lagúnák városa. De ez csak egy újabb csodás arcát mutatja meg a városnak.

Tovább


Amikor a sátor alatt hasad a jég

A legócskább akciófilmek kliséi közé tartozik, amikor a hősiesen előretörő sarkkutatók alatt egyik pillanatról a másikra megreped a jég. De ilye a valóságban is megtörtént. Nem is oly régen.

Tovább


Ahol húsz méter hó esik

Mi magyarok már akkor is nyavalyogni kezdünk, amikor leesik tíz centi hó. De a világnak vannak olyan lakott tájai, ahol egy télen akár húsz méter hó is leeshet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog