Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hagyjatok békén a foszforos kullanccsal

Mint minden tavasszal, most is megkaptam a szokásos gyufa-kullancs levelet is. Ez a levél nem hoax, csak alapjában téves. Jöjjön a megfejtés. De először nézzük a levelet:

"Praktikus, aktuális tanács. (Kaptam, közzé teszem.) Régi , őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) A kullancs eltávolítási technikát szeretnék Önökkel megosztani! A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával, könnyedén eltávolíthatjuk!

Tovább


LEGO Star Wars ébresztőbaba

Szeretnéd, ha minden reggel Darth Vader, Boba fett, vagy egy birodalmi rohamosztagos ébresztene, és mégsem lennél egy birodalmi börtönben? Vagy éppen Yoda szelíd csipogására vágysz? Most már erre is van megoldás. Mert ha van két dolog a világon, amelyekből soha nem fogunk kinőni, akkor azok a legózás és a Csillagok Háborúja.

Tovább


Hordozható iroda

Itt a tavasz. Ragyogóan süt a Nap, meleg az idő, csivitelnek a madarak. Mi pedig ülünk a szürke irodában, és vágyódunk az ablakon kívüli világba. Bárcsak ne idebenn kellene ülnünk, hanem felpakolhatnánk az irodát, és kiülhetnénk egy fa alá.

Tim Vinke, a neves holland dizájner úgy döntött, véget vet ennek az áldatlan állapotnak. Megalkotta "Kruikantoor" fantázia nevű irodabútorát, amely néhány mozdulattal összecsomagolható, és egyszerűen arrébb tolható, mint egy talicska. Használója ott állítja fel, ahol akarja.

Tovább


10 legkirályabb lépcső

Spirál-lépcső (Ausztrália)

Lenyűgöző csigalépcső a Garvan Intézetetben Sydney-ben. 6,5 fordulat, öt emelet.

Tovább


Barlang-étterem kilátással a tengerre

Dél-Olaszországban, Baritól délre, - nagyjából ott, ahol az olasz csizma sarka kezdődik - az Adria partján fekszik Polignano a Mare városa. A városka egyedülálló gasztronómiai élménnyel várja a látogatókat: egy barlang-étteremmel.

Tovább


Ahogy sosem láthatod a kutyádat

Tovább


A természet szépséges ereje

Vihar szupercella Montana felett (Sean Heavey)

Chaiten vulkán, Chana, Chile (Carlos Gutierrez)

Tovább


A thaiföldi árvíz tragikomikus arca

A hírekből észre sem vettük, de tavaly nyár közepétől csaknem fél évig tartott a thaiföldi árvíz, amely hetekre, sok helyen hónapokra elborította az ország jelentős részét. Az emberek nem tudtak mit tenni a víz ellen, ezért inkább alkalmazkodtak hozzá. A tragikus esemény mögött megbúvó emberi leleményesség megmutatja a helyzet humoros oldalát, az ember minden túlélő akaratát. Hogy lehet élni, túlélni, ha a világ körülötted víz alatt áll? Hogy élnek, dolgoznak, utaznak az emberek? Hogy játszanak a gyerekek? A fotók sok mindent elárulnak.

Bezsákolt autók

Privát vizenjáró

Tovább


A tévé történetének legelegánsabb átverése

Lassan közeledik április elseje, a médiumokat ellepik majd aznap az álhírek. Érdekes módon minél több ilyen "április bolondja" hír lesz, annál kevésbé ötletesek. Az igazi átverés valamilyen kapitális blődséget helyez tökéletesen hihetővé tett környezetbe. A máig legelegánsabb és legjobbnak tartott átverés csaknem egyidős a tévéadások beindulásával.

1957. április elsején a BBC Panorama című műsorában a következő felvezető szöveggel indult el a riport: az enyhe télnek és az ormányos bogarak kipusztulásának köszönhetően a svájci földműveseknek végre sikerült spagettit szüretelniük.

Tovább


Világsztárok a maszkok mögött

A maszkmesterek az évtizedek alatt elképesztő tökélyre fejlesztették a színészek eltüntetésének és mesebeli karakterekké változtatásának technikáját. Ismert sztárokat képesek úgy átalakítani, hogy gyakran rájuk sem ismerünk. De gyakran előfordul, hogy csak az eljátszott karakter lesz világhírű, és nem is sejtjük kit rejtenek a maszkok. Krimi, horror, sci-fi, fantasy, vagy csak egy elmebeteg vígjáték. Csak a stáblistáról, vagy még onnan sem tudhatjuk meg az igazat. A filmtörténet néhány ismert karaktere, és hogy kit rejt a maszk.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog