Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A képtelen hegyi kecske

Mit keres a hegyi kecske a víztározó függőleges kőfalán? Élelmet.

Tovább


Az ezer sziget tava

Sokan azt hiszik, hogy az Ezer sziget csak egy salátaöntet. Pedig a névadója Kanada egyik legszebb vidéke. És 1692 sziget.

Tovább


Android katonák

Amikor harci robotokról beszélünk, kapásból a Terminátor jut az eszünkbe. Terminator, C3PO, Solo a tökéletes katona, Data a Star Trekből. De miért emberszerűek?

Tovább


Robot helyettesíti a gyereket az iskolában

Egy moszkvai általános iskolában különös diák tanul a tizenkét évesek között. Egy robot, aki egy súlyosan beteg kisfiút helyettesít. Itt a szép új robotvilág?

Tovább


GPS nyakörv

Minden kutyatulajdonos ismeri azt a roppant kényelmetlen helyzetet, amikor a sétáltatás közben kutyánk elkóborolt tőlünk, vagy csak elrohan valamilyen állatot kergetve, és pillanatok alatt eltűnik szemünk elől. És jön az órákig tartó füttyögés kiabálás. Már erre is van modern megoldás.

Tovább


Sztárok a kutyák megmentéséért

Amber a kutyám sztár lett. Kis Ramónával, a Barátok közt Zsófijával szerepel egy képen egy gyönyörű naptárban. A tovvábbi oldalakon is tucatnyi kutya és tucatnyi sztár: színészek, énekesek, riporterek. Két dolog köti őket össze: rajongás a német juhász kutyákért, és a Német juhász fajtamentés alapítvány. Egy elegáns ajándék, egy nemes cél érdekében. De miért is került ide az én kutyám?

Tovább


Filmturizmus

Ki ne álmodozott volna arról, hogy eljusson azokra a helyekre, amelyeket a filmekben látott. Ez ma már sokkal könnyebb, mint gondolnánk.

Generációm legmeghatározóbb filmes élményei között előkelő helyen áll, a Csillagok háborúja és az Elveszett frigyláda fosztogatói. Ámulva olvastuk, hogy Petra városa, és az ahhoz vezető kanyon nem Spielberg agyszüleménye, a Tatooin bolygó föld alatti otthonai sem Lucas fantáziáját dicsérik. Mind a két hely létezik, és ezek természet (illetve ember-) adta szépsége ihlette meg a filmeseket. Sokan gondolták akkoriban, ezt nekem is látni kell.

Tovább


Mikor lesz világvége?

A napokban ismét elmaradt egy világvége. Érdemes lenne már egy külön kalendáriumot készíteni, amelyben feltüntetnénk, melyik csoport mikorra várja az aktuális világvégét. Szinte minden hétre jutna egy-egy elmaradt armageddon. Meghirdetői általában kissé csalódottak, hogy a világ mégsem omlott össze, és él a szomszéd. De utána megrázzák magukat és várják a következő világvégét.

Azonban egy aprócska tény valahogy elkerüli a világvége várók figyelmét: maga a konkrét dátum. Mindenki feltételezi, hogy a világvége napja az ő általa használt naptár szerint értendő. Pedig arra semmilyen bizonyíték nincs, hogy az isten(ek) a keresztény naptár szerint rendeli el a harsonák megfúvását. Hiszen több időszámítás is használatban van a földön

A keresztény naptár szerint most a 2010. van. A római naptár szerint, amely Róma alapítása óta számolja az eltelt időt, idén a 2764. évet írjuk. Az Iszlám hidzsra szerint most 1431. van.

Isten kiválasztott népe, a zsidó naptár szerinti 5770. évet mulatja. A kínaiak most ünnepelték a 4707. újévet, de a budhisták szerint is 2554 év telt el a naptár kezdete óta. Még a tibetiek is előttünk járnak, náluk már a 2134. év járja.

Ha valaki nagyon tart a világ végétől, van egy biztos módszer: nézze meg az interneten az Ausztrál, az Új-Zélandi, vagy bármelyik japán csatorna műsorát. Ha még van adás, akkor minden rendben van, mert az időzónák miatt ott már holnap van. És ha ott holnap van, akkor a világvége ma is elmarad.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog