Amber a kutyám sztár lett. Kis Ramónával, a Barátok közt Zsófijával szerepel egy képen egy gyönyörű naptárban. A tovvábbi oldalakon is tucatnyi kutya és tucatnyi sztár: színészek, énekesek, riporterek. Két dolog köti őket össze: rajongás a német juhász kutyákért, és a Német juhász fajtamentés alapítvány. Egy elegáns ajándék, egy nemes cél érdekében. De miért is került ide az én kutyám?

Amióta az eszemet tudom, kutyás vagyok. Amióta a kutyám van mindig német juhászt választottam. Sokak számára ez a fajta a kutyák kutyája. Évtizedekkel ezelőtt olvastam egy elemzést, amely a fajtákat rangsorolta különböző szempontok szerint: gyorsaság, ügyesség, szaglás, stb. érdekes módon a Német juhász talán két szempontból volt a legjobb, minden más vonatkozásában alul maradt egy másik fajtától. Azonban az összesítést még is toronymagasan nyerte. Mert a többi kategóriában gyakrabban a második, elvétve a harmadik helyen végzett. Más kategória győztes  fajták viszont csak a 3-4-5. helyen végeztek más területeken.

Mégis számomra a német juhász a mindenek feletti hűséget, az örök bizalmat, és a feltétel nélküli szeretetet jelenti. A szemében felvillanó intelligenciát, a játékosságot, a rajongást. A kutya az örök és megbonthatatlan szerelem.

Hogy kerülök én a képbe? Egyetlen kutyámat sem vásároltam, mindegyiket találtam, vagy magamhoz vettem. Amber az alapítványtól került hozzám.  Azóta követik sorsát, és én is beszámolok nekik a történésekről.  Ezért kértek fel, hogy szerepeljen a kutya a naptárban, aminek örömmel tettem eleget. Minden résztvevő ellenszolgáltatás nélkül vállalta a közreműködést, a naptárból származó bevétel az alapítványt támogatja.

Ezért csak javasolni tudom, ha valaki még egy egyszerű, de szép ajándékot keres, vagy jó célt szeretne szolgálni, vagy csak egyszerűen egy szép naptárt szeretne, vásárolja meg a kiadványt.

Német Juhász Fajtamentő Alapítvány

A naptár

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.