Sokan azt hiszik, hogy az Ezer sziget csak egy salátaöntet. Pedig a névadója Kanada egyik legszebb vidéke. És 1692 sziget.

Az Erie- és az Ontario-tó közepén húzódik az Egyesül t Államok és Kanada határa. Az Ontario-tóból ered a Szent Lőrinc-folyó, amely a Nagy-tavakat az Atlanti-óceánnal köti össze. A folyam az Ontario-tóból ered, egy tektonikus törésvonalat követve a tenger felé érinti Montreált és Québec várost, majd a világ legnagyobb tölcsértorkolatán át ömlik az Atlanti-óceánba. Hossza 3058 kilométer.

A folyam vetekszik az Amazonasszal. Már a tó kivezetése olyan széles, hogy itt terül el az Ezer sziget tavának nevezett rész. Francia felfedezője nem is tévedett sokat, a közel nyolcvan kilométer hosszú szakaszon 1692 sziget található.  Van néhány nagyobb sziget, de a legtöbb egészen aprócska, csak vízből kiálló szikla, egy-két bokorral vagy fával. A nagyobbacskák azonban magántulajdonban vannak és kisebb-nagyobb épületeket húztak fel rá. A hétvégi vityillótól a rezidencián át, a kastélyig minden megtalálható itt.

Néhány kép és egy video a végén:

 

 

 

Ezt láttad már?

Víz felett repülni

Delfinhajó

Az Aral-tó eltűnése

 

Ne hagyd ki a többit sem.