Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elképesztő gitárok

A gitárok általában szinte teljesen egyformák, kevesen veszik a fáradtságot, hogy egyedi festéssel lássák el a hangszert, ebben is különbözve zenész kollégáiktól. Azonban van még egy lehetőség, ha ki akarunk tűnni hangszerünkkel az átlagból: egyedileg faragott fatesttel is lenyűgözhetjük hallgatóinkat. Néhány különleges példány:

Tovább


Sztárok klasszikus festményeken

Mi lett volna, ha napjaink sztárjai kétszáz, esetleg háromszáz évvel ezelőtt születtek volna? Fényképek helyett milyen festményeken örökítették volna meg képmásukat? Hollywoodi sztárok klasszikus festményeken.

George Clooney

Tovább


Hova bújnak a mexikói illegális határátlépők

A világ minden fejlett országa küzd az illegális bevándorlók problémájával. A gond talán az Egyesült Államokban a legnagyobb, ahol a világ egyik legszegszegényebb országát közel 2500 kilométer közös határ választ el. A két országot taxasnál csak a Rio Grande választja el, amely helyenként csak 20-30 méter széles, és térdig ér a víz. Az Egyesült Államok ezért építette meg a sok ország által kritizált falat végig a két ország között, amelyet komoly erőkkel védenek.

Nagyon sok illegális bevándorló ezért inkább a határátkelő helyeket választja. Az Egyesült Államok határörségének gyűjteményéből valók ezek a fotók: hogyan próbálnak elrejtőzni az autókban a menekülők.

Tovább


Gondolatolvasó kutyák

Akinek van kutyája, és hosszú évek óta él vele közös fedél alatt, tudja, hogy ezek a jószágok mennyire értelmesek, mennyire ragaszkodnak az emberhez, milyen empátia van bennük. Néha mintha előbb hajtanák végre a parancsot, mint ahogy kimondjuk. Szinte gazdáik gondolatát is kitalálják. Az emberben az a gondolat ver fészket, hogy szinte belelátnak a fejünkbe.

Ez nem csak nekem jutott eszembe, hanem amerikai kutatóknak is. Olvasom a hírügynökségi hírek között, hogy kísérletezés után ők arra az eredményre jutottak, hogy a kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban.

Egyfajta "ebtelepátia" létezését már korábban is feltételezték tudósok, illetve gazdik, mivel számosan tapasztalták, hogy kutyájuk kitalálja gondolataikat. A Florida Egyetem kutatói nemrégiben megerősítették a hipotézist egy kísérlettel.

Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban.

A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése, hiszen farkasok is képesek rá. Az is igaz, hogy ez a képesség erősödik, ha "embergazdag" környezetben él a kutya.

 

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szupercsiga

Poliptámadás

Gigászi hangyakolónia

Labda akadt a csuka torkán

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Sztárok karikatúristája: Patrick Storgulski

Tovább


Star Wars origami

Sokan azt hiszik, az origami nem más, mint madarak réges-régen kitalált hajtogatása újra és újra. A valóságban ez az ősi japán művészet ma is él és megújul. Mi sem bizonyítja jobban, mint néhány (eléggé őrült) Star Wars rajongó itt látható műalkotásai:

Tovább


Nyaralás után rémálom

Ha nem ismerjük a törvényeket a nyaralás könnyen rémálommá válhat. Letartóztatás, börtön , hatalmas költségek. És az emberi megaláztatás.

Tovább


Meztelenül az állatokért

A PETA szinte bármelyik szépségről lebeszéli a ruhát az állatok érdekében. A mozgalom 10 legjobb plakátjai és a hírhedt betiltott reklámfilm.

Tovább


Werner naptár

10 napos hét, 30 napos hónap, és nincs péntek 13-a. Ez a Werner-naptár, amelyet huszonöt éve a Bécsi egyetem statisztikai és információs intézetének munkatársa, Werner Schimanovich a munkatársaival kidolgozott, és általános bevezetésre ajánlott föl.

Tovább


Ekokook, az ökokonyha

A Faltazi cég megálmodta a jövő kiskonyháját, amelyben minden megtalálható, amely egy öko-gondolkodású ember számára szükséges lehet. A koncepció lényege, hogy a városok zsúfoltsága, és az erőforrások csökkenése miatt meg kell oldani a konyhák önállósodását.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog