Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Üvegösvény a mélység felett

Kínában megépítették a világ egyik leglélegzetállítóbb látványosságát: egy hegyoldalra akasztott üvegösvény a feneketlen mélység felett.

Kína, Hunan tartomány, Tianmen-hegy, Zhangjiaje Nemzeti Park. A környék lenyűgöző: a világ egyik legszebb mészkőhegysége, amelyhez a páratlan fauna is csatlakozik.

Itt épült meg 1430 méterrel a tengerszint felett egy új kilátóösvény a turisták lenyűgözésére. A hegység neve mindenre magyarázatot ad Tianmen, vagyis égi út.

Tovább


Tudod, a sztároknak mi az eredeti neve?

Agárdy Gábor - Gabriel Arkalijan (1929-2006)

Audrey Hepburn - Edda Hepburn van Heemstra (1929-1993)

Alfonzó - Markstein József (1912-1987)

Básti Lajos - Berger Lajos (1911-1977)

Ben Kingsley - Krishna Banji (1943)

Bilicsi Tivadar - Grawátsch Tivadar (1901-1981)

Bíró Ica - Boruzs Ilona (1957)

Bob Dylan - Robert Allan Zimmermann (1941)

Bud Spencer - Carlo Pedersoli (1929)

Bujtor István - Frenreisz István (1942-2009)

Tovább


Szakrális csodák: a varázslatos katedrális

Egy székesegyház, amely nem a méretével nyűgözi le a látogatóit, hanem azzal, ahová épült: egy meredek falú szurdok fölé.

Közép-Amerikában Ecuador és Kolumbia természetes határa egy szakaszon a Guáitara folyó. A kis folyó egy mély szurdokban folyik a tenger felé.

Tovább


Naptár a barátnőnek

Egy srác 12 képet készített magáról, ebből összeállított egy 2012-es naptárt, és ezt adta a barátnőjének. Ez egy valóban romantikus lépés, de ha komolyan gondolta, akkor ő a legnagyobb idióta a világon. Ha viccnek szánta, akkor egy jó poén és remekül kifigurázza, milyen idióta pózokban és helyzetekben szokták a szexi lányokat fotózni. Annak mindenesetre csak örülhetünk, hogy csak fél-aktot vállalt be.

Tovább


Ezért robbannak az orosz lőszerraktárak

Elég sűrűn szerepel a hírekben, hogy orosz fegyverraktárakban tűz volt, robbanás történt, vagy éppen felrobbant egy lövedék. Azonban senki sem gondolná, hogy ilyen rémálomba illő körülmények között is raktároznak lövedékeket, lőszereket. Tulajdonképpen csoda, hogy ilyen ritkán történik katasztrófa.

Tovább


Forró Star Wars: ilyenek a szexi birodalmiak és felkelők

Tovább


Jaj, neeee! Han Solo táncol!!!


Azt már eddig is tudtujk, hogy a Lucas Birodalom a bevételek optimalizálása érdekében bármire hajlandó megtenni a Star Wars Univerzummal és karaktereivel szemben. Sokszor hittük már azt, hogy ez a mélypont, de úgy látszik, van még mindig hova lejtőn.

Most jelent meg a Star Wars Kinect verzió, amely az Xbox mozgásvezérlését használja a játék irányításához. Erre még kapásból azt mondjuk, cool. De most jön a szörnyűség: a játéknak van egy tánc funkciója is!!! Az eddig már megismert tánctanító programokat helyezték át Star Wars környezetbe. És ki táncol Jabba diszkójában? Természetesen Han Solo és Leia hercegnő.

Ha mind ez nem lenne elég a slágereket is hozzáigazították a játékhoz. Han Solo mi másra is táncolhatna mint, Jason Derulo számára, amely új címet és szöveget kapott: Ridin' Solo helyett I'm Han Solo. Ha ez nem lenne elég szörnyű erre még rádobna egy lapáttal. Leia hercegnő is nyomja a parketten arany bikiniben. És milyen zenére táncol? Christina Aguilera slágerére amely a "Genie in a Bottle" (Dzsinn a palackban) helyett Princess in the Battle (Hercegnő a csatában) címet viseli.

Akkor most kérnék atomcsapás a Skywalker ranchra...

I'm Han Solo


Tovább


LEGO Star Wars ébresztőbaba

Szeretnéd, ha minden reggel Darth Vader, Boba fett, vagy egy birodalmi rohamosztagos ébresztene, és mégsem lennél egy birodalmi börtönben? Vagy éppen Yoda szelíd csipogására vágysz? Most már erre is van megoldás. Mert ha van két dolog a világon, amelyekből soha nem fogunk kinőni, akkor azok a legózás és a Csillagok Háborúja.

Tovább


Világsztárok a maszkok mögött

A maszkmesterek az évtizedek alatt elképesztő tökélyre fejlesztették a színészek eltüntetésének és mesebeli karakterekké változtatásának technikáját. Ismert sztárokat képesek úgy átalakítani, hogy gyakran rájuk sem ismerünk. De gyakran előfordul, hogy csak az eljátszott karakter lesz világhírű, és nem is sejtjük kit rejtenek a maszkok. Krimi, horror, sci-fi, fantasy, vagy csak egy elmebeteg vígjáték. Csak a stáblistáról, vagy még onnan sem tudhatjuk meg az igazat. A filmtörténet néhány ismert karaktere, és hogy kit rejt a maszk.

Tovább


Miért okosabb csoportosan utazni

Egy belga busztársaság - amely elsősorban flamand területen működik - úgy döntött, hogy szakít a hagyományos reklámokkal. Nem jött a szokásos szájbarágós szlogenekkel, mosolygó utasokkal, frappánsnak tűnő érvekkel, hogy miért őket válasszuk.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog