Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az agy nem hazudik.

A hazugságvizsgáló új típusával kísérleteznek a Pennsylvaniai Egyetem szakemberei. A mágnes-rezonanciás felvételeken jól megkülönböztethető ez a működés. Ez lehetőséget nyújtana egy teljesen új alapokon működő hazugságvizsgáló megépítésére.

Tovább


Futurisztikus sátor időutazóknak

Van a kempingezésnek is olyan foka, amely már SF-be illő. A képen látható sátor a jövőt idézi, bár még csak tervezőasztalon létezik. Nemcsak megjelenésében futurisztikus, hanem képességeiben is. Azon túl, hogy a szokásos időjárásálló szövet, speciális fotovoltikus anyag is. Nincs szükség tehát napelemekre, maga a sátor a napelem.

Tovább


Mi legyen az autóroncsokkal?

Nincs nyomasztóbb látvány a roncsautó-telepeknél. Óriási nyersanyag pazarlás, a környezeti károkról nem is beszélve. Az autóipar mérnökeinek már évek óta dolgoznak azon, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön. Csempézett autóbontók? Lebomló alkatrészek? Talán egy szebb és tisztább jövő.

Tovább


Zuhany környezetvédő módra

Érdekes, egyedi, és elsősorban környezetbarát megoldás bukkant fel az interneten. Hogyan lehet a zuhanyozás vízszükségletét tovább csökkenteni? Az azonnali tisztítással és újra felhasználással.

Az Ökozuhany egy csaknem teljesen zárt, környezetbarát rendszer. A szemlélő csak annyit lát, hogy a zuhanyt körbenövik a növények, mintha egy kis szigeten állna. A víz a lefolyón át a zuhanytálca alá kerül, ahol lehűl. A víz ezek után átszivárog a vízinövényekkel beültetett csatornán keresztül, ahol a növények gyökérzete megtisztítja minden szennyeződéstől. A mikroorganizmusok tovább tisztítják a vizet, végül egy szénszűrön keresztül kerül vissza a vízgyűjtő tartályba, ahonnan melegítés után szivattyúval jut fel a zuhanyfejhez.

A zuhanyrendszer, természetesen napfényes fürdőszobát kíván, különben a növényzet hamar elpusztulna. Időnként pótolni kell az elvesző vizet is, hiszen a vizes testen mindig víz távozik a rendszerből, és a növényzet is párologtat.

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


Gumikacsák a Föld körül

Mit csinált 29 000 gumikacsa? Végig lubickolták a világtengereket a tudósok legnagyobb örömére.

Tovább


Nem lehet álom nélkül élni?

Az álomnak biológiai funkciója van, fontos a túlélésünk szempontjából, erre nem is olyan régen jöttünk rá. Tudósok úgy próbálták meg felmérni az alvás jelentőségét, hogy a hetvenes években egy kísérletben az orvostanhallgató alanyokat nem engedték álmodni.

Tovább


DeLorean

A nyolcvanas évek közepétől minden SF- és autórajongó ilyen kocsit akart. A filmtörténet egyik legimádottabb autója, de az autók históriájának egyik legnagyobb bukása: a DeLorean.

Tovább


Repülő Autók: Moller M200

Igazából nem autó. Kerek, csészealj formájú, repül és nem ufonauták ülnek benne? Akkor ez a Moller M200.

Tovább


Fény az éjszakában

Maga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Közel két éve várok arra, hogy végre valaki forgalmazza ezt a festéket: Ez a GlowPaint.

Tovább


Magyar Holdra magyar pulit!

Mindig is tiszteltem azokat, akik felvállaltak egy olyan célt, amely mások szemében képtelenségnek, lehetetlennek, sőt, egyenesen őrültségnek tűnt. Az ilyeneket támogatni kell. Ilyen a magyar Puli Space Technologies. Most gyorsan kell a segítség, hogy ne bukjanak el az elején.

Hogy is veszik maguknak a bátorságot, hogy a nagy űrügynökségekkel és a világgal szemben ők akarnak először a Holdra jutni! Mert ez a céljuk, olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra. Legkésőbb 2014-ben saját készítésű egységet akarnak küldeni a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar X PRIZE kihívását.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog