Mindig is tiszteltem azokat, akik felvállaltak egy olyan célt, amely mások szemében képtelenségnek, lehetetlennek, sőt, egyenesen őrültségnek tűnt. Az ilyeneket támogatni kell. Ilyen a magyar Puli Space Technologies. Most gyorsan kell a segítség, hogy ne bukjanak el az elején.

Hogy is veszik maguknak a bátorságot, hogy a nagy űrügynökségekkel és a világgal szemben ők akarnak először a Holdra jutni! Mert ez a céljuk, olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra. Legkésőbb 2014-ben saját készítésű egységet akarnak küldeni a Holdra, ezzel teljesítve a  Google Lunar X PRIZE kihívását.

Az X PRIZE alapítvány célja, hogy elősegítse a nagy tudományos áttöréseket, melyek az egész emberiség számára hasznosak. A Google Lunar X PRIZE célja, hogy elősegítse a következő Holdra lépést (amit Moon 2.0-nak is neveznek) azáltal, hogy 30 millió dolláros keretéből megjutalmazza az első magáncégeket, melyek sikeresen elérik a hold felszínét. Az első X prize projekt az űrturizmus támogatására írták ki.

A Moon 2.0 esetében a verseny szabályai szerint egy 90%-ban magánpénzből finanszírozott csapatnak kell sikeresen eljuttatnia egy automata egységet a Hold felszínére, amelynek az érkezési helytől számítva legalább 500 métert kell megtennie, és el kell küldenie az úgynevezett ‘Mooncast’-ot a Földre. A Mooncast adásban egy 360 fokos panorámaképet kell adni a Hold felszínéről, felvételeket a járműről, közel valós idejű videókat annak útjáról, és az új információk mellett egy előre tárolt adatcsomag Földre sugárzását is meg kell oldani.

A vállalkozás azonban most komoly gonddal küzd. Az év végéig be kell fizetniük az 50.000 dolláros nevezési díjat. Az összeg fele már összejött, de vészesen közeledik a határidő. Magánszemélyek várakozáson felül adakoztak, de a hazai cégektől érkező felajánlások elmaradtak a várakozástól. Ezért most minden segítségre szükség van. Kérem, aki teheti, segítse a küldetést.

Bár a Galaktika Magazin már támogatja őket, mégis a magam részéről úgy döntöttem, hogy az egyszerűség kedvéért két BigMac menü árával hozzájárulok a projekthez. Ez sokaknak nem okoz problémát, ezért remélem, sokan csatlakoztok hozzám.

Hogy miért? Csak. Mert támogassuk olyan elszánt, okos embereket, akik mernek vállalkozni a lehetetlenre.  Mert ez valami különleges és egyedi. Mert talán mi találunk k ott valamit.

Mert kis ugrás ez egy pulinak, de óriási lépés lenne az országnak.

Puli Space Technologies

Kis Lépés Klub: az első 15 ezer ember, aki segít feljuttatni a Pulit a Holdra, minimum 1000 forintos támogatással

 

Az elképzelt expedíció