Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi szubjektív: végre Clarke könyv újra

Az emberiség túljutott az űr meghódításának első korszakán, a Föld körül keringő orbitális állomásokról továbblépett a Naprendszer szomszédos égitestjeire.

 

Martin Gibson, a sikeres SF-író a Marsra utazik, hogy beszámoljon az ottani kolónia életéről. Megérkezve azonban egyre több furcsasággal szembesül. A telep vezetői, akik eredetileg a hírverés által minél több embernek akartak kedvet csinálni az áttelepüléshez, most titkolózni látszanak. Sem a bolygó, sem az ott élők nem egészen olyanok, amilyennek az író várta őket. Lehet, hogy a Mars korántsem annyira lakatlan, mint korábban hitték? És vajon miért nyilvánították hirtelenjében karanténná Phobos nevű holdját?

 

Az SF világszerte legismertebb nagymestere kicsit saját magát, álmait és vágyait írta bele ebbe a korai regényébe, amely döbbenetesen előlegezi meg későbbi munkásságának legmaradandóbb ötleteit, motívumait.

 

 

Arthur C. Clarke: A Mars titka

Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek

Eredeti címe: The Sands of Mars

 

A könyv trailere:

A videót megtekintheti itt is.

Arthur C. Clarke: A Mars titka című kötete 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban.

Tovább


GPS nyakörv

Minden kutyatulajdonos ismeri azt a roppant kényelmetlen helyzetet, amikor a sétáltatás közben kutyánk elkóborolt tőlünk, vagy csak elrohan valamilyen állatot kergetve, és pillanatok alatt eltűnik szemünk elől. És jön az órákig tartó füttyögés kiabálás. Már erre is van modern megoldás.

Tovább


Kocsinyitás karórával

Mi történik, ha egy luxusautó-gyár szövetkezik egy luxusóra manufakturával? Autónyitás karórával.

Tovább


Víz felett repülni

Évtizedek óta kísérleteznek a hátizsák rakétával, az egyik prototípus még egy Bond filmbe is belekerült. Azonban ezek a szerkezetek mindössze 1-2 perig képesek a levegőben maradni. Azonban Németországban Hermann Ramke és társai munkáját siker koronázta: Elkészült a Jet Pack vízi játék változata, a JetLev Flyer.

Tovább


Delfinhajó

Néhány évvel ezelőtt két kaliforniai mérnök megirigyelte a delfinek úszását, játékos ugrálását. Elhatározták, hogy építenek egy olyan motorcsónakot, amellyel képesek ezt utánozni.

Tovább


Valós szerelem – Virtuális személy

Szédítő perspektívákat kínál nap mint nap a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése. A robotok egyre fejlettebbek, a gépeket irányító szoftverek egyre okosabbak. És ahol nincs szükség a fizikai megjelenésre, csak az intellektusra, oda elég egy mesterséges intelligencia. Azonban felvetődik a kérdés, milyen lesz a viszonyunk ezekhez a mesterséges teremtményekhez.

Tovább


Szénszál-csipke kerékpárváz

A szénszál lehetősége nemcsak a mérnököket, hanem a dizájnereket is megihlette. Különösen szép alkotásokat hozhatnak létre közösen. Ennek legkiválóbb példája a Delta 7 Sports nevű cég Arantix IsoTruss fantázianevű kerékpárváza.

Tovább


Élő sárkányt és unikornist otthonra

Számtalan, a nem túl távoli jövőben játszódó filmben bukkan fel a háttérben valamilyen különleges állat: 20 centi magas elefánt, Barbie-méretű élő lovacska, szobai akváriumban úszkáló bálna. De még vadabb tervek is vannak…

Tovább


Vizelde-játékok férfiaknak

A piszoárok fölött is véget ért az analóg korszak, itt vannak a komputeres vizelde játékok. Kizárólag játékos (és ittas) férfiaknak.

Tovább


A legzseniálisabb vízóra

Amikor azt a szót halljuk, hogy vízóra, mindenki kapásból egy csepegő-csobogó szerkezetre gondol. Kouichi Okamoto új értelmet adott a kifejezésnek: Nem az óraszerkezet alapja a víz, hanem a számlapé.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog