Lassan közeledik április elseje, a médiumokat ellepik majd aznap az álhírek. Érdekes módon minél több ilyen "április bolondja" hír lesz, annál kevésbé ötletesek. Az igazi átverés valamilyen kapitális blődséget helyez tökéletesen hihetővé tett környezetbe. A máig legelegánsabb és legjobbnak tartott átverés csaknem egyidős a tévéadások beindulásával.

1957. április elsején a BBC Panorama című műsorában a következő felvezető szöveggel indult el a riport: az enyhe télnek és az ormányos bogarak kipusztulásának köszönhetően a svájci földműveseknek végre sikerült spagettit szüretelniük.

A hatás fokozására az ismeretterjesztő műsorok stílusában tévéfelvételeket mutattak be, ahogyan a lelkes svájci gazdák spagettit szednek a fákról, kosarakba gyűjtik, és a levegőn szárítják. És a végén az elmaradhatatlan ünneplés egy tál spagettivel.

Íme, az eredeti film:

 Rengetegen bedőltek a kacsának, az adás levetítése után pedig égni kezdtek a vonalak a szerkesztőségben: a betelefonálók azt szerették volna kideríteni, hogy miként juthatnak hozzá saját spagettifához. A BBC lakonikus válasza a következő volt: „tegyen egy darab spagetti ágat egy doboz paradicsomszószba, aztán remélje a legjobbakat”.

 Az átverés története bejárta a világot. Akkora sikere lett, hogy rákövetkező évben az Ausztrál HSV-7 csatorna is elkészítette a sztori saját változatát. De a Melbourne-i tévések egy lépéssel tovább mentek. A Viktória államban bemutatott spagetti gazdaságokban veszélybe került az aratás, mert a spagettit megtámadta a halálos SPAG-féreg. A riporter levett egy spagettit a bokorról, eltörte, és kihúzta belőle a hosszú fekete férget. Az átverés hitelességét fokozta, hogy a riporter szerepére Dan Webbet kérték fel, a ki a csatorna legtekintélyesebb hírolvasója és kommentátora volt.

 Csatlakozz a közel hétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagyazon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Kettő az egyben fa és tükor

Napi videó:   A nagypapi még keményen bírja

Ezt láttad már?

Egy elképesztő és vicces vadászat

Legviccesebb kondom reklámfilmek

A legjobb szexi reklámfimek

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)