Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legfényesebb és legfehérebb folt a Földön

Salina de Uyuni. A világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezője, sósivataga. Bolíviában, az ország délnyugati részén, az Andok hegyvonulatai közötti medencében fekszik 10 582 km2 területen, 3656 m-es tengerszint feletti magasságon.

Idővel ez a hely lett Bolívia egyik fő idegenforgalmi attrakciója, amit kb. 60000 turista látogat meg évente. A legtöbb látogató szerint lehetetlen megállapítani hol van vége a földnek, hol van a horizont.

Tovább


13 hihetetlen formájú sziget

Ez nem photoshop, a természet bűvészkedett.

Ez a delfinalakú korallzátony sziget az indonéziai Flores-sziget északi oldalánál fekszik.

Tovább


Így vigyázz a fatáladra

A különböző nyári fesztiválokon és vásárokon az egyik legnépszerűbb vásárfiák a különböző fatányérok és fatálak, és egyéb fa konyhai eszközök. Egyik szebb mint a másik, nagyon igényesen készített iparművészeti alkotások. De hogy ilyen szép is maradjon a használat ellenére, az egy kis odafigyelést igényel.

Tovább


Trópusi sziget a jacht fedélzetén

Kinek támad olyan elvetemült ötlete, hogy egy szigetet építsen egy jacht fedélzetére?

Nem kell már a szupergazdag jachttulajdonosnak elhajókáznia a trópusi szigetre, ha mindez már a hajó fedélzetén megvan. Ízlés kérdése, hogy zseniális, vagy agyament ötlet.

Tovább


Amikor a vadállatok összecsapnak

A természet szerves része a küzdelem, legyen az vadász és áldozatának harca, küzdelem a nőstényekért, területért, táplálékért. Hacsak nem táplálkozásról van szó, az emberrel ellentétben az állatok küzdelme szinte soha sem tart halálig. A gyengébb előbb-utóbb megadja magát, és a győztes hagyja, hogy elmenjen.

De maga a küzdelem minden borzalma fenséges látvány, izom feszül izomnak, akarat akaratnak. A természetfotósok álma, hogy ilyen küzdelemnek szemtanúi lehessenek. Egy kis ízelítő a legjobb képekből.

Tovább


A világ legnagyobb makett repülőtére 900 millióért

Németországban elkészült a világ legnagyobb működő makettrepülőtere. A látvány elképesztő, mint a befektetett munka és pénz is.

Tovább


A kalóz-szemtakaró titka

Bármilyen meglepő, a kalózok a jó szemükön hordták a szemtakarót, és erre igen jó okuk volt.

Tovább


A WWF 15 legjobb plakátja

A természetvédelmi világalap meghökkentő módon hívja fel a figyelmet a világ bajaira. Nem riad vissza a botránytól, sőt a betiltástól sem.

Tovább


Meztelenül az állatokért

A PETA szinte bármelyik szépségről lebeszéli a ruhát az állatok érdekében. A mozgalom 10 legjobb plakátjai és a hírhedt betiltott reklámfilm.

Tovább


A rettegés ösvénye

A világ legveszélyesebb sétaútja mindössze három kilométer hosszú, de a halálos balesetek miatt a hatóság le is zárta: Erre csillant fel az extrém túrázók szeme.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog