Ez nem photoshop, a természet bűvészkedett.

 

Ez a delfinalakú korallzátony sziget az indonéziai Flores-sziget északi oldalánál fekszik.

 

Egy magányos sperma úszik a nagy kék petri-csészében. Sajnos ennél többet nem tudok róla, a kép egy Európa-Japán közötti légijáratról készült.

 

Cornwall partjainál találhatóak a Scilly-szigetek. Ezen a furcsa, cserje alakú szigeten látszanak a gyökerek, a törzs, az ágak, de még a levelek is.

 

A malajziai Manukan-, Mamutik-, és Sulug-szigeteket mindenki csak Smiley-szigetekként emlegeti.

 

A horvát "szerelmesek szigete" egyik a kevés, a természetben előforduló szív alakú szigetnek a Földön. Valójában Galešnjaknak hívják, és magántulajdonban van az adriai Turanj városa közelében. A sziget lakatlan, az álmos szigetről a világ csak a Google Earthről szerzett tudomást.

 

Ez a bumeráng a Dél-Kínai-tenger közepén fekszik. Ha szeretné személyesen is lefotózni, akkor szálljol fel a Manila-Kuala Lumpur járatra, és a felszállás után kb. 45 perccel megláthatja. Ez a korallzátony része a Spratly-szigeteknek. A szigetcsoport több mint 750 szigetből és zátonyból áll.

 

Ezt a képet a NASA Terra műholdja készítette 2002-ben. A Galapagos-szigetek legnagyobbja, az Isabela-sziget úgy néz ki, mint egy csikóhal. A szigetet vulkánkitörések alakították ki több millió évvel ezelőtt. Ha jobban megnézed, akkor láthatod a három vulkán kráterét, amelyek létrehozták a szigetet.

 

Ez egy hihetetlen emberi szem: itt a teljes retina és az írisz.  Ez egy a Maldív-szigetek 1192 szigetéből.

 

Ez a hamis-színezésű felvétel szitén a NASA gyűjteményéből került elő. Az Indiai-óceáon, a Szunda-szorosban található földdarab úgy néz ki, mint egy összegyűrt rajzfilm-figura: ormótlan fej, szem, tágra nyitott száj.

 

A dán Abelo-sziget a Kattegat tengerben található , Funentől (Dánia harmadik legnagyobb szigete) északra. Ez a háromszög alakú test és a hosszú "farok", úgy néz ki, mint egy rája. Külön érdekes, hogy a felhő mintha megpróbálná utánozni a sziget formáját.

 

Ez a kis (valószínűleg magán-) sziget Florida mellett található. sokakat egy tüdőre emlékeztet: az út a légcső és a hörgők, a hörgőcskék, a buja növényzet.

 

A Maldív szigetek újabb gyöngyszeme a Huvahendhoo sziget, amely olyan, mint egy velencei karnevál maszk, a szem körüli gyöngydíszítéssel.

 

Ez a kép akkor készült, amikor a fotós felszállt a Maldív szigetek nemzetközi repülőteréről. Hosszúkás az alakja, vastag  a felső része: tökéletes sárgarépa. Mintha z óceán közepén egy óriás, fehér, tengeri nyúl akarná felzabálni.

 

Csatlakozz  a több mint háromezrötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Luxusnyaralás a Kókusz-szigeten

Trópusi sziget a jacht fedélzetén

A Jindo-sziget csodája

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)