Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szabadkézzel tökéletes kört rajzolni

Régi történet, hogyan bizonyította a pápának a XIII. százai firenzei festő, Giotto a művészi képességeit. VIII. Bonifác pápa hírvivőt küldött Giottóhoz, bizonyítsa be egy próbamunkával rátermettségét. Giotto a piros festékbe mártotta az ecsetét, és egyetlen mozdulattal egy tökéletes kört festett. Biztosította a hírvivőt arról, hogy ennek a mintának az értékét gazdái fel fogják ismerni. Amikor a pápa meglátta, azonnal megérezte, hogy Giotto felülmúlja korának összes festőjét.

Ez az anekdota azóta is a tehetség és a művészi tökéletesség példája. Épp ezért szabadkézzel tökéletes kört rajzolni manapság is óriási elismertséget hoz. Meglepő módon nem is ritka, aki képes erre. Erre lehet példákat találni az interneten is.

Tovább


Zombifejek a bowling-golyókon

Németországban elindult a 13. utca nevű horror/sci-fi csatorna. A csatorna promótálására víruskampányt készítettek. Két német művész kézzel festett zombi fejekké öt bowling-golyót, amit a kampány során bowling termekben helyeztek el. A reklámfilmjükben felhasználták a játékosok reakcióit.

Tovább


Szakrális csodák: a Keresztek hegye

A Keresztek Hegye egy 60 m hosszú, és 40-50 m széles domb szántóföldek közepén található. Mindössze 10 méter magas. Egy kis ipari várostól, Siauliaitól 12 km-re északra található. A dombot és környékét ma már megszámlálhatatlan mennyéségű kereszt borítja. A hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás legszebb, legfenségesebb szimbóluma, nemzeti identitás emlékműve.

Tovább


Így kergesd őrületbe kollégádat

Millió egy trükk létezik arra, hogyan lehet az undok kollégát, a szemét főnököt, vagy csak simán a havert átverni egy számítógéppel. De kevés olyan elegánsan egyszerű, mégis hatásos módszer létezik, mint ez a kis USB kütyü.

Tovább


Bolyongás a legnagyobb kukorica-labirintusban

Öt hektáron 5 kilométer útvonal, és kétméteres kukorica vár Kiszombor határában.

A labirintus a levegőből

Tovább


A Machu Picchu titokzatos óriása

Tegnap hívták fel a figyelmemet a titokzatos perui óriásra. A Machu Picchu lélegzetállító romjai felett nyugvó óriás képe meglepett.

Tovább


Az őrült török fagylaltos - frissítve

Mindenki ismer olyan embereket, akik a lélekölő unalmas munkájukat saját produkcióval dobják fel. Ilyenek például a vicceket mesélő buszsofőr, az éneklő troli-vezető, a táncoló forgalomirányító rendőr. Ezek a török fagylaltosok elképesztő, már csaknem cirkuszi ügyességű játékkal szórakoztatják vásárlóikat, és az utca járókelőit. Nem csak otthon, hanem a világon sokfelé. Hűsítő szórakozás a nyári melegben.

Tovább


A WWF 15 legjobb plakátja

A természetvédelmi világalap meghökkentő módon hívja fel a figyelmet a világ bajaira. Nem riad vissza a botránytól, sőt a betiltástól sem.

Tovább


Meztelenül az állatokért

A PETA szinte bármelyik szépségről lebeszéli a ruhát az állatok érdekében. A mozgalom 10 legjobb plakátjai és a hírhedt betiltott reklámfilm.

Tovább


Kiber-(polgár)háború

A katonai szakértők évek óta próbálják definiálni a kiber-háborút a hagyományos katonai fogalmak tükrében. Azonban Egyiptomban egy olyan helyzet alakult ki, amely miatt új fogalmat kell megtanulnunk: Kiber-pogárháború.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog