Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Találd ki, mit látsz a képeken

A megoldás a képek után.

Bármire is tippeltél, kevés az esélyed, hogy eltaláld. Nem elektronikus dobokat látsz, nem is valami egzotikus zeneszerszám. A képeken egy teljes kínai billentyűzetet láthatsz, amely tartalmazza a több mint kétezer kínai írásjelet. Itt se tanulnék meg tíz ujjal gépelni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:   Mézes karotta krémleves

Napi videó:   Vagány a buszsoför

Napi fotó:  Reszkess, hamarosan...

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Pszichedelikus billiárd

Intelligens randi-asztal

Legkirályabb sakkkészletek

(via jimreed)

Tovább


Ahol furcsán görbül a Föld

A Google Föld alkalmazás elképesztő közelségbe hozta el nekünk az egész világot, de ez az irgalmatlanul nagy munka korántsem hibamentes. A műholdas felvételeket összeillesztő szoftver nem egyszer bakizott. Ez különösen látványos probléma, ha a képek illesztése utakra, hidakra, autópályákra esik. A képeket nézve olyan érzése van az embernek, mintha az Eredet című filmbe pottyant volna.

Tovább


A tíz legfontosabb kérdés

A brit Eden nevű tévé júliusban tudományos műsorhónapot tart, és ennek alkalmából kérdezte meg nézőit az élet "nagy kérdéseiről". Ennek alapján állított össze egy toplistát. A felmérés szerint a brit felnőttek háromnegyedét érdekli a tudomány, és ugyanekkora azok hányada, akik szeretnék, ha tájékozottabbak lennének.

A tíz legfontosabb kérdés a nézők véleménye alapján:

Tovább


A Vénusz-átvonulás legszebb képei

Tovább


A kínai "forró krumpli" átverés

Nem is oly régen különleges videó borzolta fel az internetezők kedélyét, amely a kínai állami televízió egyik tudósításának részlete. A tudósításban állami és katonai vezetők tekintenek meg egy hadgyakorlatot. Az egyik bemutató során katonák forró krumplit játszanak.

Ez egy egyszerű játék, ha megkapod a csomagot, azonnal tovább kell adnod különben "megégeti" a kezed. A katonák azonban egy éles bombát adtak körbe, amelyet az utolsó a kör közepén álló gödörbe dobott. Erre a jelre mindegyik katona a földre vetette magát.

Tovább


A természet vad szépsége

Chaiten Vulkán - Chana, Chile (2008. május)

Tovább


A tévé történetének legelegánsabb átverése

Lassan közeledik április elseje, a médiumokat ellepik majd aznap az álhírek. Érdekes módon minél több ilyen "április bolondja" hír lesz, annál kevésbé ötletesek. Az igazi átverés valamilyen kapitális blődséget helyez tökéletesen hihetővé tett környezetbe. A máig legelegánsabb és legjobbnak tartott átverés csaknem egyidős a tévéadások beindulásával.

1957. április elsején a BBC Panorama című műsorában a következő felvezető szöveggel indult el a riport: az enyhe télnek és az ormányos bogarak kipusztulásának köszönhetően a svájci földműveseknek végre sikerült spagettit szüretelniük.

Tovább


A rendőrség Nagy Testvér lett

A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad.

Tovább


Szellemvárosok: Belchite

Belchite-ben több mint hetven éve örökre megállt az élet.

Tovább


A hülyeség önkéntes adója

Az üzenet egyértelmű: ha hülye vagy, fizesd meg az árát.

Szemem elé került egy furcsa reklámbanner a facebookon: ismerd meg az előző életedet, mi voltál. Rákattintottam, gondoltam valamilyen visszavezetéses tréninget hirdetnek. De nem. Eljutottam egy olyan honlapra, ahol majd megvilágítják nekem előző életeimet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog