Régi történet, hogyan bizonyította a pápának a XIII. százai firenzei festő, Giotto a művészi képességeit. VIII. Bonifác pápa hírvivőt küldött Giottóhoz, bizonyítsa be egy próbamunkával rátermettségét. Giotto a piros festékbe mártotta az ecsetét, és egyetlen mozdulattal egy tökéletes kört festett. Biztosította a hírvivőt arról, hogy ennek a mintának az értékét gazdái fel fogják ismerni. Amikor a pápa meglátta, azonnal megérezte, hogy Giotto felülmúlja korának összes festőjét.

Ez az anekdota azóta is a tehetség és a művészi tökéletesség példája. Épp ezért szabadkézzel tökéletes kört rajzolni manapság is óriási elismertséget hoz. Meglepő módon nem is ritka, aki képes erre. Erre lehet példákat találni az interneten is.

 

Legnagyobb meglepetésemre kiderült, ennek világbajnoksága is van.

 

És ime az abszolút csúcs:

Természetesen a fenti videó átverés, ha erre valóban képes lenne, akkor biztos a papírt mutatná a kamera, nem a kezet. Ráadásul a trükköt elkövető Nathan Sotuman semmilyen nyomot nem hagyott maga után a grafika történetében.

Aki több videót szeretne látni, itt még többet talál.

Csatlakozz  a háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

A ceruza varázslói

Ebru festészet: festmény a víz tetején

Rajzfilmsztárok élő hasonmásai

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)