A városban rövid távolságokra legjobb egy roller. És egy automata kölcsönző.

A nagyvárosok közlekedésében sarkalatos pont a rövid távú közlekedés. Néhány saroknyira az ember szívesen elugrana kerékpárral, de sokan nem tudják otthon megoldani a kerékpár tárolását, és sok helyen problémát jelent az utcai biztonságos elhelyezés is.

Több helyen kísérleteznek városi biciklikkel, amely megjelenésében jól elkülönül társaitól. Ha bárhol ilyet találunk a városban, csak felpattanunk rá és elkarikázunk célunkhoz. Ott lerakjuk és megyünk dolgunkra. Másvalaki ott fogja megtalálni és elkerekezik a saját céljához. Közbicikli a városlakók érdekében.

Ausztráliában, Új-Dél-Walesben érdekes kezdeményezést mutatta be, a városi rollert. A rollerek tartóoszlopokon kerülnek elhelyezésre, összecsukott állapotban, a város csomópontjaiban. Akinek szüksége van rá. Leakaszt egyet, kinyitja, és már roboghat is. Ez a fiatalok számára egy ideális, gyors közlekedési módszer lehetne.

Sokaknak fenntartásuk van az ehhez hasonló elképzelésekkel szemben, mert ez csak az „ideális társadalomban” működik, ahol nem akarják állandó privát használatra elrakni, vagy éppen ellopni a járgányokat.  Mert egy olyan világban, ahol százforintos kell a bevásárló kocsiba, hogy a vásárlók visszatolják, ott ez nem fog működni.

 

Ezt láttad már?

Autó a falon

Stoppolás a közösségi hálón

Adj vért a családodnak!

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra).