Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szombati Dizájn: kiborg tetoválás

Vannak olyanok, akik nem elégednek meg a hagyományos tetoválásokkal. Ők a rejtett énjüket akarják megmutatni. Jöjjenek a terminátorok, akik a bőr alatt mesterséges testet rejtegetnek.

Tovább


Android katonák

Amikor harci robotokról beszélünk, kapásból a Terminátor jut az eszünkbe. Terminator, C3PO, Solo a tökéletes katona, Data a Star Trekből. De miért emberszerűek?

Tovább


Napi szubjektív: Daminen Broderick - Lenni vagy nem lenni

A távoli jövő számunkra már teljességgel idegen világában elképesztő technikai szinten élnek egymás mellett természetes és mesterséges lények, hexkapukon át közlekednek a bolygók, csillagok közt, és kedvükre alakítják környezetüket. Az aszteroidák birodalma azonban egészen más: szinte feudális viszonyok uralkodnak, s lakói elzárkóznak minden kapcsolat elől a gépi létformákkal és a fejlett technikával egyaránt.
Amikor Orwen Cima nagyúrnak, egy kisbolygó teljhatalmú vezetőjének fia, Telmah a Földre érkezik, az MI-k testet adnak Ratiónak, az addig anyagtalan komputertudatnak, hogy barátkozzon össze a fiúval, és tájékoztassa a gépeket szándékairól, minden lépéséről.
Visszatérve a Psziché aszteroidára, a furcsa pár udvari intrikák közepébe csöppen, melyeknek megoldása nem hagyja hidegen a máskülönben higgadt, számítóan kiszámított mesterséges intellektusokat sem.

Az ausztrál irodalom többszörösen díjnyertes fenegyereke fejtetőre állítja mind az SF-ről, mind pedig a regény műfajáról kialakult elképzeléseinket. Mintha futurisztikus Shakespeare-t olvasnánk, de királydrámáit komédiába oltva, tele nyelvi leleménnyel és váratlan csavarral.

Damien Broderick: Lenni vagy nem lenni
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Eredeti címe: The White Abacus
Fordító: Galambos Dalma
Oldalszám: 336 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2990-Ft

Damien Broderick: Lenni vagy nem lenni című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban.

 

A Könyv trailere:

 

Ajánlat:

Napi szubjektív: Cory Doctorow - Kis testvér

Napi szubjektív - Arthur C. Clarke: Mélység

Napi szubjektív: végre Clarke könyv újra

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


A paradicsom folyója

Van egy folyó Kolumbiában, amely a szivárvány minden színében csillog. De ez nem környezetszennyezés, hanem a természet csodája.

Tovább


Robot-felderítő otthonra

A hadsereg már használja a harctereken a felderítő robotokat, de mit csináljon az átlag civil, ha szeretne valami ilyet otthonra. Nekik készült a Rovio.

Tovább


Robot helyettesíti a gyereket az iskolában

Egy moszkvai általános iskolában különös diák tanul a tizenkét évesek között. Egy robot, aki egy súlyosan beteg kisfiút helyettesít. Itt a szép új robotvilág?

Tovább


Kiber-(polgár)háború

A katonai szakértők évek óta próbálják definiálni a kiber-háborút a hagyományos katonai fogalmak tükrében. Azonban Egyiptomban egy olyan helyzet alakult ki, amely miatt új fogalmat kell megtanulnunk: Kiber-pogárháború.

Tovább


Napi szubjektív: Cory Doctorow - Kis testvér

A közeljövő San Franciscójában egyre jobban eluralkodik az emberek folyamatos megfigyelésére támaszkodó ellenőrzés. A paranoia, a félelem, és a magánélet egyre durvább megsértései nemcsak az utcákon, de az iskolákban és hivatalokban is jelen vannak, és az emberek tűrőképességének határait feszegetik. Viszont néhány középiskolás kölyök, a technika segítségével, kijátssza az állandóan figyelő Nagy Testvért, hogy megpróbálják megőrizni a szabadság látszatát. Azonban egy váratlan és brutális esemény olyan helyzetbe sodorja őket, amely végleg megváltoztatja az életüket… És talán nem csak az övékét.


A többszörösen díjnyertes kanadai szerző a mai fiatalság ellenkultúrájának jó ismerője, sőt szószólója, a szerzői jogok reformjának élharcosa, népszerű blogger. Ez a regénye 2009-ben elnyerte a John W. Campbell-emlékdíjat, a Prometheus- és a Sunburst-díjat.

„Doctorow könyve elmossa a határt a már létező és a lehetséges technológiák közt, egy igazi techno-forradalmat bemutatva.”
– Booklist

„Egy új nemzedék 1984-e: riasztó pillantás a jövőnkbe… vagy a jelenünkbe?”
– Kirkus Reviews


„Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodálatos és fontos könyvet. Remélem, minél több fiatal kezébe jut el, hogy terjessze az egészséges kételkedés eszméjét.”
– Neil Gaiman

„Doctorow annyira kortárs, hogy az már fáj.”
– William Gibson

Cory Doctorow: Kis testvér
Eredeti cím: Little Brother
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

Cory Doctorow Kis testvér című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban.

 

A könyv tarilere:

Tovább


GPS a kesztyűben

Szem előtt a térkép, benne az útvonal, eltévedni lehetetlen, mindez közvetlenül a szemed előtt. Ez a futóknak szánt Vie kesztyű.

Tovább


Szombati Dizájn: Sisakművészet

A világban sokfelé nagy hagyománya van a a járművek egyedi díszítésének. Ennek egyik különlegesen szép ága a sisakfestés.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog