Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden esküvőn vannak idióták

Minden esküvőn vannak olyan vendégek, akiket nem kellett volna meghívni, de vagy muszáj volt, vagy éppen csak nagy hiba.

Tovább


Ide akarok felköltözni

Vagy ide... vagy ide...

Tovább


A viág legszebb szökőkútjai

Swarovski-szökőkút, Innsbruck, Ausztria

Csap-szökőkút, Santa Galdana, Menorca-sziget, Spanyolország

Tovább


Világvége-bunker Kaliforniában

Amerikában divattá (mániává) vált, hogy egy család, vagy több család közösen világvége bunkert vásárol, vagy egyenesen építtet. De azért megnéztem volna a tulajdonosok arcát december 22-én reggel, a világvége elmaradása után hogyan gyűrögetik a kezükben a bunker vásárlásról szóló harmincezer dolláros számlát. Plusz a beépítés, plusz, a berendezés, plusz a készletek feltöltése. De ha semmiből se tanulnak, akkor már biztos készülnek a következő világvégére. Legfeljebb jó lesz a harmadik világháború, vagy a világjárvány idejére.

Így készült el a bunker:

Tovább


A világ legnagyobb szivarja

Elkelt a világ legnagyobb szivarja. Új tulajdonosa biztos nem fogja elszívni, már csak a mérete miatt sem. Olyan nagy, hogy még saját neve is van: El Gran Habano #5 El Gigante. Olyan hosszú, mint egy kisteherautó: 5,8méter (19láb), átmérője 91 centiméter (3láb). Súlya 725kg (1600font). A legfinomabb minőségű nicaraguai dohányból készült. Ebből a mennyiségből 25 000 normál méretű szivart lehetne sodorni.

A név nélküli gyűjtó 185 000 dollárt fizetett érte.

Tovább


Ahol a vezetékből lopják a nyersolajat

Nálunk csak néhány évente bukkan fel egy-egy hír, hogy valakik megpróbálták megfúrni a Mol csővezetékét. Ez Nigériában mindennapos és óriási probléma, amely hatalmas környezetszennyezéssel, és gyakran halálos áldozatokkal is járt.

Nigéria. A nyugat-afrikai ország természei kincsei révén a kontinens egyik leggazdagabb országa lehetne. Jóllehet Nigéria a fekete földrész első számú kőolajtermelője (a nemzeti jövedelem 80 %-a az olajexportból származik), a lakosság vajmi keveset érez az ásványkincs áldásaiból. A hazánknál területileg tízszer nagyobb ország 162 milliós népességének zöme ma is a szegénységi szint alatt él: napirenden vannak az olajat, benzint szállító csővezetékek illegális megcsapolásából következő kisebb-nagyobb balesetek, katasztrófák.

Tovább


A világ legszebb helyei: a Kaindy-tó

Nem csak Erdély dicsekedhet olyan csodával, mint a gyilkos-tó. A Kaindy-tó Kazahsztánban található. Almati városától 129 kilométerre fekszik kelet-délkelet irányban. Tengerszint feletti magassága körülbelül 2000 méter.


Nagyobb térképre váltás

Hosszúsága 400 méter, mélysége egyes helyeken a 30 métert is elérheti.

A különleges hely még nem tett szert világhírnévre. Viszonylag fiatal képződményről van szó. 1911-ben a 7,7-es erősségű Kebini-földrengés rázta meg az országot.

Tovább


A nagyik igazán rosszak tudnak lenni

Tovább


A világ legnagyobb földcsuszamlásai

Ha a talaj összeomlik, mindent elpusztít, ami útjába kerül. A törmelék akár 77 km/h-s sebességgel is zúdulhat lefelé.

A gyökérzet talajrögzítő hatása jól ismert. Ha elpusztul a növénytakaró, akkor a helyén a talaj rendkívül sérülékeny, mert a víz, a szél szabad martalékává válik. Ha egy lejtő tetején vízfelesleg gyűlik össze, az megnöveli az alatta lévő laza föld- és kőrétegre nehezedő nyomást. A talaj szerkezete meglazul, így földcsuszamlás következhet be.

Tovább


A világ szemét-fővárosa

Tudod hova kerül az általad leadott elektronikus hulladék? Nagy valószínűséggel ebbe a városba.

Guiyu Kína Guangdong tartományában fekszik. Hajdanán négy kis falucska volt, amely azért állt össze, hogy itt dolgozzák fel a világ elektronikus hulladékát. Mára Guiyu már 52 négyzetkilométeren terül el, és 60 000 vállakozó foglalkozik a feldolgozással. Naponta több mint 1000 kamion érkezik ide, kiokádja magából a világ e-hulladékát. Nem véletlenül lett GuiYu beceneve "elektronikus temető". Eddig a becslések szerint minimum 1,5 millió tonna e-hulladék végezte itt.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog