Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Függőleges nyomortelep

Venezuela fővárosában, Caracasban városában áll a Centro Financiero Confinanzas, amit Dávid-toronyként ismernek a helybeliek. Nevét az építtetőjéről, David Brillembourgról kapta. Úgy épült, hogy ez lesz az ország harmadik legmagasabb felhőkarcolója. De sosem fejezték be, az építkezés 1994-ben leállt, amikor az országot elérte a bankválság. A ház visszaszállt a kormányra, de az nem tudott vele mit kezdeni. Az épület nem állt sokáig üresen. Önkényes lakásfoglalók szállták meg az épületet, számukat mára mintegy 2500-3500-ra teszik. Felépítették egy saját ökoszisztémát - szaniterek, villamos energia, kiskereskedelem, rekreációs központok, és az épület biztonságáról is gondoskodnak. Egy függőleges nyomortelep a XXI. században.

Tovább


Fóka elkapta a pingvint

Hihetetlen vízalatti felvételek egy leopárdfókáról, amint a víz alatt elkap egy pingvint. Az elképesztő fotók az antarktiszi-félsziget mellett készültek.

Tovább


Legfurcsább kilátók - krumpliszirom-szikla

Ez a furcsa sziklaképződmény az Egyesült Államokban, San Diego közelében található. A kirándulók között egyre népszerűbb látnivaló nem véletlenül kapta a krumpliszirom-szikla nevet. Bár ránézésre elég riasztó, egyáltalán nem veszélyes. De egy kis bátorság nem árt a kiüléshez.

Tovább


Mit tesz egy kis utó-trükközés

Régóta tudjuk, hogy komputer-animációval szinte bármit a vászonra lehet varázsolni: óriási űrhajókat, idegen lényeket, sosemvolt tájakat. De azt legtöbben nem is sejtjük, mennyire sűrűn alkalmazzák akár a tévésorozatokban is. Mert ezek a trükkök gyakran olcsóbbak, mint elutaztatni egy stábot a megfelelő helyszínre, felépíteni egy nagyobb díszletet, statisztákat alkalmazni, vagy éppen várni a megfelelő időjárásra.

A most következő képpárokon láthatod, hogy nézett ki a jelenet a felvételkor, és a trükkök alkalmazása után.

Tovább


Legszebb gőzmozdonyos utazások

A világ számos pontján napi szinten használják a gőzmozdonyokat, hogy ezek a klasszikusan szép, pöfögő gépcsodák szállítsák a turistákat a legszebb vidékeken keresztül. Nálunk miért nincs ilyen?

Tovább


A maszk hatalma

A mozi legfurcsább átalakulásai:

Tovább


Üveg iglu szálloda a sarkkörön

Finnországban, a sarkkör közelében épült a Kakslauttanen szálloda.

A gyönyörű Lappföldön, az Urho Kekkonen Nemzeti Park mellett télen nagyon népszerűek a kiadó szállások.

Ennek a szállodának a különlegessége, hogy 20 eszkimó kunyhó is bérelhető.

Ezek nem jégből, hanem üvegből épültek.

Tovább


15 000 roncsautó egy eldugott reptéren

A Sandy hurrikán alaposan megtépázta az Egyesült Államok keleti partját. Láthattunk képeket a lerombolt házakról, elárasztott metróról és pincékről, letarolt utcákról. Sokkal kevesebb figyelmet kaptak az autók, valljuk be, jogosan, hiszen sokkal kevésbé fontosak, mint a házak és az otthonok. De itt is óriásiak a károk.

Legalább 16 000 vadonatúj autót kellett leselejtezni mert a vihar elárasztotta területeken tárolták őket.

Newark kikötőjében van az egyik legnagyobb autófogadó kikötő. Erre a területre is lecsapott a hurrikán. Becslések szerint legalább negyedmillió használt vagy használatban lévő autó károsodott.

Tovább


Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Anamorfózis: felismerhetetlenné torzított képek, amelyek csak egy különös nézőpontból, vagy egy rájuk helyezett tükörtárgy segítségével válnak újra láthatóvá. Néhány gyönyörű példa az utóbbi fajtából. A kép a tükörhenger, vagy a tükörkúp felületén áll össze. Nem semmi teljesítmény egy ilyet megrajzolni.

anamorfikus rajz

Tovább


Félelmetesen szép erdő

Sokan talán be sem mernének lépni ebbe az erdőbe. Ez az egyszerre szépséges és félelmetes erdő mintha a Gyűrűk urában lenne, pedig Japánban található, Yakushima szigetén.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog