Tudod hova kerül az általad leadott elektronikus hulladék? Nagy valószínűséggel ebbe a városba.

Guiyu Kína Guangdong tartományában fekszik. Hajdanán négy kis falucska volt, amely azért állt össze, hogy itt dolgozzák fel a világ elektronikus hulladékát. Mára Guiyu már 52 négyzetkilométeren terül el, és 60 000 vállakozó foglalkozik a feldolgozással. Naponta több mint 1000 kamion érkezik ide, kiokádja magából a világ e-hulladékát. Nem véletlenül lett GuiYu beceneve "elektronikus temető". Eddig a becslések szerint minimum 1,5 millió tonna e-hulladék végezte itt.

 

A településen a körülmények szinte felfoghatatlanok. mindent puszta kézzel, védőeszközök nélkül csinálnak. A környezetvédelem ismeretlen. A primitív újrafelhasználási módszerek miatt a a talaj és a levegő katasztrofálisan szennyezett, A hajdani rizstermelő vidék földjében már semmit sem termelnek, még a vizet is kamionnal kell hozni. A gyermekek 88%-a súlyos ólommérgezésben szenved. Az ólom és réz szennyezettség 371-szer, illetve 115-szor nagyobb a megengedettnél.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közelt tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Ötperces hidegkonyha: Magyaros sajttorta

Napi videó:   Így játszik egy parkour Assassin Creed-et

Napi fotó:  Keresd az egeret

(via scidev, eutimes, acidcow, wikipedia)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...