Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legrosszabb börtönből luxusszálloda

Hollandia legrosszabb hírű börtönéből luxusszálloda lett. A Het Arresthuis közel százötven éven át szolgált börtönként, míg 2007-ben el nem költöztették az utolsó rabot is. Az épületet megvásárolták, felújították, és exkluzív szálloda lett belőle. Nem az a most divatos, megőrizzük a börtönérzést, hogy egy-két éjszakát itt borzongjanak a vendégek, hanem igazi luxust kap, aki itt tölt néhány éjszakát. Persze lehet rabruhában bulizni, a rácsok és a zárkaajtók is megvannak még, de minden más. Minden nagyon más. Azt hiszem, nem ilyen cellákra és konyhára emlékeznek a hajdani lakók. Egy éjszakára egy kétágyas szoba 140-220 euró.

Tovább


Jegesmedve a fogorvosnál

Borisz, a jegesmedve egy mexikói cirkuszban tengette életét, amíg állatvédők ki nem mentették onnan. Az elhanyagolt jószágnak sok fájdalmat okozhattak szuvas fogai, ezért egyik első útja a fogorvoshoz vezetett. A rutinos állatorvosi csapatnak sem volt könnyű a dolga ekkora agyarakon gyökérkezelést csinálni Gondolom a társaság fele azt számolgatta magában, hogy jól számolták-e ki az altató mennyiségét. Mindenesetre érdemes megnézni a nővérke kezét az állat mancsa mellett.

Tovább


Szibériában más télen a munka

Egy bányában egy pillanatra sem áll meg a munka a nap 24 órájában, az év 365 napján. Ez Szibériában sokkal szigorúbban hangzik, ahol nem ritka a -30, -40, sőt, a -50 fok sem. Ha ehhez még viharos szél is járul, próbára teszi az ember és technika tűrőképességét. Ezt még elképzelni sem tudjuk igazán.

Tovább


Egy képkockával a történés előtt

A tökéletes pillanatban készült fotó. Ha csak egy kicsit is késik az exponálás, már nem olyan érdekes.

Tovább


Kínában igazán tudnak pakolni

Tovább


A legkeményebb csaj

Barbara Guerra úgy gondolja, nem sokban különbözik a különbözik a többi nőtől. Fitneszbajnok, modell, négy gyerek anyja. Ja, és nincs karja.

Barbie két és fél éves korában vesztette el a karjait, Egy transzformátornál szenvedett el áramütést. Olyan súlyosan megsérült, hogy még az is kérdéses volt, hogy túléli-e egyáltalán. Az orvosoknak sikerült megmentenie az életét, de a két karját nem.

Tovább


Téli játék: itt a kocsim, hol a kocsim

Tovább


Elképesztő emlékmű

Nem mindegy honnan nézed. A meglepetés az utolsó képen.

Éppen ötven éve, 1962-ben tartóztatták le Nelson Mandelát, békeaktivistát, az apertheid-ellenes politika aktivista. 27 évet töltött börtönben, majd a rendszer összeomlása után miniszterelnök lett. Az évforduló alkalmából Johannesburgban emlékművet emeltek azon a helyen, ahol letartóztatták. Az ötven évre 50 acéloszlop emlékeztet. A dél-afrikai művész, Marco Cianfanelli alkotása teljesen amorfnak tűnik, amíg meg nem nézzük egy bizonyos helyről. Az utolsó kép mindent elárul.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


24 karátos aranyozott szivar

Rongyrázás kategóriánk mai győztese a Black Tie, vagyis a fekete nyakkendő nevű szivar. Kifejezetten olyan vásárlók számára készítették, akik nem tudnak már mit kezdeni a pénzükkel, de mutogatni akarják. Amikor már a vécé is aranyozva van, akkor mit lehet még bearanyozni? Igen, a szivart.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog