Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amilyennek még nem láttad a világot

A világ egészen más a mikroszkóp alatt. Egy új dimenzió nyílik meg, fantasztikus tájakkal, ijesztő szörnyekkel.

A tű foka, és a befűzött piros cérna

50-szeres nagyítás - a szempilla szőrszálai

Vérrög

1000-szeres nagyítás - a hanglemez barázdája

Csokoládé

Macskabolha

Házilégy

A merevlemez írófeje

Házipor huszonkétmilliószoros nagyításban

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Miért eszel műanyagot?

Napi videó:   Mégis vannak jó emberek

Napi fotó:  Miért ne vegyél ilyen kocsit szőke nőnek

(via wot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Örökké égő tűz a vízesés alatt

Ritkán fordul elő olyan természeti csoda, ahol a tűz és víz békésen megfér egymás mellett.

New York állam legnyugatibb sarkában, az Erie-tótól alig tíz kilométerre található az alig harmincezres lakosú Orchard Park városa. Délre terül el a népszerű Chestnut Ridge park, amelyből tiszta időben a Niagaráig ellátni.


Nagyobb térképre váltás

Az USA egyik legnagyobb közparkja csaknem öt négyzetkilométeres. A park három dologról nevezetes: a gesztenye fákról, a sportolási lehetőségekről, és az örökké égő lángról.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


A legbátrabb kutya

Néhány nappal ezelőtt tűz ütött ki egy Chilei házban. Múlt csütörtökön Santa Rosa de Temuco városában egy családi házban lobban fel a tűz. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, de az épületet nem tudták megmenteni.

Ekkor egy különös közjátékra figyeltek fel a tűzoltók. Az égő házból kijött egy kutya, szájában egy kölyökkel. Majd visszarohant a házba újra, és újra. Ötször ismételte meg az életveszélyes Az eset különlegessége, hogy a kutya legbiztonságosabb helynek a tűzoltóautó lépcsőjét találta. Oda kuporodott öt kicsinyével.

Amanda, a német juhász keverék szuka tíz nappal korábban hozta világra öt kölykét. Még a tűzoltókat is meglepte hősiessége, mivel a kutyának százezerszer jobb a szaglása, neki milyen pokol lehet az égő ház. Ennek ellenére nem hagyta cserben kölykeit.

A kutyákat a tűz után állatorvoshoz vitték. Amanda és négy kölyke egészséges, de sajnos az ötödik jószág olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

A képeket J. Monsalve készítette.

Tovább


Amikor a betűk képekké válnak

Egyetlen szó egy ügyes vizuális megoldással, a betűk életre kelnek, és képet alkotnak. Bár a szavak angolul vannak, a fordítás csak elrontaná a hatást. A legtöbb szó ismerős lehet, ha mégsem, akkor a képből felismerhető a jelentése.

Tovább


A világ legrémisztőbb falitükre


Képzeljük el, ahogy reggel álmosan odaállunk a tükör, megvizsgáljuk ébredéstől elgyötört arcunkat, amikor hirtelen a tükörben feltűnik egy szellemfej. A hátunk mögött semmi. Lehet kutyáé, tigrisév, vagy valami más szörnyé, de a tükörképünk mellett (vagy éppen az arcunk helyén), a semmiben lebegve, minket utánozva gúnyol bennünket. Határozottan rémisztő gondolat nem?

Tovább


A természet csodái: A kínai Tündérhíd

A világ legnagyobb természetes kőhídjáról csak most hallhatott először a világ.

Kína évtizedes elzártsága miatt sokáig nem tudhattuk, milyen elképesztően szép tájai vannak az országnak. Ezek közül az egyik a világ legnagyobb természetes kőhídja, a Tündérhíd. Mostanáig a világ számára ismeretlen volt, amíg valaki észre nem vette a Google térképén.

Tovább


AVATAR tüntetés

Palesztin politikai aktivisták na'viknak, az AVATAR kék lényeinek maszkírozva tüntettek Izrael ellen. A különleges tiltakozás még a múlt évben történt, de nem hagyott nyomot a politikai médiumokban.

Tovább


A mélység peremén állni

Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

Tovább


Látod a horizontot?

A természet számtalan csodájával képes elkápráztatni minket. De a véletlen, vagy éppen a fotós tudatos beállítása ezt a hatást még képes fokozni. A természetes tükröződést olyan mesteri fokon lehet alkalmazni, hogy akár eltűnhet a határ ég és föld között. Nem ily olyan egyszerű megtalálni a horizontot ég és föld között.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog