Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

A torony párkányán augusztus elsejétől már egy harminc perce sétát tehetünk úgy, hogy semmi sem választ el minket a 356 méteres mélységtől. Biztonsági hevederrel csatlakozhatunk a karbantartó sínrendszerhez, és kiléphetünk a párkányra. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják, hogy kihajolnak a semmi fölé.

A torontói C. N. Tower (Canadian National Tower) kilométerekről látható. A torony 2007-ig világ legmagasabb támasz nélküli építménye volt. Magassága az antenna csúcsával együtt 553,5 méter. Alig negyven hónap alatt épült fel. A cél olyan adóállomás építése volt, amely a jeleket úgy képes továbbítani, hogy nem akadályozza a sok torontói felhőkarcoló. A gyakorlati rendeltetése mellett mint szórakoztató-központ és turisztikai látványosság vált világhírűvé. Nemcsak az volt a cél, hogy a legmagasabb tornyot építsék meg, hanem hogy a létesítmény külső megjelenésével is vonzza a turistákat. A nagyközönség már azon a látványon is elámulhat, ami fentről, az ablakokból tárul elé. Kedvező időjárás esetén nemcsak Toronto tekinthető meg madártávlatból, hanem akár 100 mérföldre is ellátni. A szakértők karcsú tornyot terveztek gubó formájú kilátóval (Skypod), amely 351 méter magasságban helyezkedik el. Fedett és fedetlen körfolyosókról tekinthetünk a városra, vagy beülhetünk a bárba vagy a vendéglőbe is. A látogatók a kilátó legmagasabb, turisták számára megközelíthető pontjáig is felmehetnek. A 447 méter magasságú hely neve Space Deck (űrfedélzet). Itt már érezni a torony kilengését. A város jelképének számító tornyot évente másfél millióan látogatják.

A túra gyorsan népszerű lett, és extrém ajándékként is felkapott. Egy Bostonból érkezett amerikai ezt a helyet választotta ki, hogy megkérje Fülöp-szigeteki barátnője kezét, míg egy mumbai (Bombay) üzletember itt ünnepelte a 25. házassági évfordulóját

A hátborzongató séta ára – személyenként 175 kanadai dollár (35 ezer forint).

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.