Palesztin politikai aktivisták na'viknak, az AVATAR kék lényeinek maszkírozva tüntettek Izrael ellen. A különleges tiltakozás még a múlt évben történt, de nem hagyott nyomot a politikai médiumokban.

A politikai aktivisták vezérszónoka párhuzamot vont a nagysikerű filmben szereplő bolygó és Palesztina, valamint a Na'vik és a Palesztinok sorsa között

A film egyértelmű üzenete a kisemberek felé, hogy sikeresen ellenállhatnak egy nagyobb és erősebb hatalom agressziójának. Ez az egész világon növeli az ellenálló kedvet minden olyan emberben, akik úgy érzik, elfojtják őket, és hajlandóak harcolni a nagy ellenség ellen.

A palesztinok összefüggést látnak abban, hogy filmben a hatalmas vállalat bányászta az értékes unobtanium ásványt, míg a való életben Amerika és a Nyugat az egész Közel-Keleten a fekete aranyat termeli ki.

A Na'vi nép békében és harmóniában él a természettel, és imádja az anyaistennőt. A palesztinok önmagukat azonosítják ezzel a törzzsel.

 

A film happy enddel végződik, mert a vállalati személyzetet (a rossz fiúkat) elkergetik Pandoráról, míg a győzedelmes jó fiúk maradtak. A palesztinok is abban reménykednek, hogy ilyen happy end lesz az ő történetük vége is. 

Ezeken a képeken Bilin falu lakosai láthatóak, akik az izraeli határ ellen tiltakoznak.


Egy rövid riport a tüntetésről:


Csatlakozz  a több mint négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via Artyspot)