Képzeljük el, ahogy reggel álmosan odaállunk a tükör, megvizsgáljuk ébredéstől elgyötört arcunkat, amikor hirtelen a tükörben feltűnik egy szellemfej. A hátunk mögött semmi. Lehet kutyáé, tigrisév, vagy valami más szörnyé, de a tükörképünk mellett (vagy éppen az arcunk helyén), a semmiben lebegve, minket utánozva gúnyol bennünket. Határozottan rémisztő gondolat nem?

Pedig ez létezik. Nem egy kísértetházban található, hanem egy kutatólaborban. A projekt neve egyszerűen „All the Universe is Full of the Lives of Perfect Creatures”. Ennek így semmi köze a tükörhöz, de ez egy idézet Konsztantyin Eduardovics Ciolkovszkijtól orosz tudóstól, a modern rakétatechnika és űrkutatás elméleti megalapozójától. Valószínüleg csak a hangulata miatt kapta a projekt ezt a nevet.

Karolina Sobecka tervezte ezt a tükröt, a célja a felhasználó arcmimikájának utánzása és másolása.

A tükör egyúttal monitor is, amely kamerát is rejt magában. A Facetracker arckövető alkalmazás feldolgozza a kamera jeleit és felismeri az arckifejezéseket. Az adatokat tovább adja a Blender és a Unity 3D modellező szoftvereknek, amelyek megrajzolják az állat fejét ugyanazzal az arckifejezéssel. A mimikában csak egy kis késés van, de fontos érdekesség, hogy az arckifejezést az állat stílusához igazítja.

 

Csatlakozz a több mint hatezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád. 

Mai fotó: Negatív ház

Ezt láttad már?

Kísértetautók

A rémisztés művészete

Az életre kelt pokoli erdő

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)