Kínában megépítették a világ egyik leglélegzetállítóbb látványosságát: egy hegyoldalra akasztott üvegösvény a feneketlen mélység felett.

Kína, Hunan tartomány, Tianmen-hegy, Zhangjiaje Nemzeti Park. A környék lenyűgöző: a világ egyik legszebb mészkőhegysége, amelyhez a páratlan fauna is csatlakozik.

 

Itt épült meg 1430 méterrel a tengerszint felett egy új kilátóösvény a turisták lenyűgözésére. A hegység neve mindenre magyarázatot ad Tianmen, vagyis égi út.

 

Az ösvényt a hegy oldalába mélyesztett tartóoszlopok lebegtetik több száz méterrel a völgy felett. Már az is óriási kihívás, hogy a biztonságos betonjárdán végigsétáljon a látogató az áttört díszítésű korlát mellett.  

 

A közel 1 km hosszú út Yunmeng hegység nyugati oldalát köti össze a Tianmen csúcsával. Az út egy hatvanméteres szakasza üvegből épült. Üvegkorlát és üvegpadló.

 

Az üvegút 90 centiméter széles, az üveg 6,5 centiméter vastag.

 

A vakítóan fényes üvegösvényre a turisták csak egy speciális papuccsal léphetnek. Ez egyrészt megakadályozza, hogy a karcolások tönkretegyék az üveg átlátszóságát. Másrészt ez tisztítja az üvegfelületet.

 

 

 

 

A kínai híradó tudósítása:

 Csatlakozz a közel nyolcezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:   Romjaiban is lenyűgöző

Napi videó:   23 durván meleg helyzet

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A leggyilkosabb építkezés

A rettegés ösvénye

A mélység peremén állni

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via theginblog)