Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Norvégia csodái: egy különleges hegyitúra

Egy régi mondás szerint az utazásban nem a cél a lényeg, hanem maga az utazás. Erre ad frappáns bizonyítékot Norvégia. Korábban már bemutattam a csodálatos Szószék-sziklát. Azonban nem csak ez a fantasztikus hely az érdekes, hanem a hozzá vezető út is. Komoly erőpróba, de egyúttal egy fenséges kirándulás. Néhány kilométer alatt többszáz méteres szintkülönbséget kell legyőzni, de mindenképpen megéri annak, aki eljut oda. Az út nincs négy kilométer, de 330 méter a szintkülönbség. Ehhez kb. másfél órára van szükség. És vissza is.

Tovább


Anyázz, ha fáj

Régóta mondják, ha káromkodunk, könnyebben elviseljük a fájdalmat. Sokáig azt hitték, hogy ez csupán önmentegetés. De sikerült bebizonyítani, hogy a káromkodás csökkentheti a fájdalomérzetet. Nagy Britanniában, a Keele-i Egyetem kutatói 64 önkéntes egyetemistát kértek fel a tesztre, amelyben kezüket olyan sokáig kellett jeges vízben tartaniuk, ameddig csak bírták, miközben tetszésük szerint szitkozódhattak. Ezután úgy ismételték meg a vizsgálatot, hogy miközben a résztvevők eltűrték a fájdalmat, csak nem durva szavakat ejthettek ki, melyeket például egy asztal leírásánál használnának.

Tovább


Kámaszutra faragott ágy

Milyen érzés olyan ágyban aludni, ahol négy gigászi fallosz tartja a baldachint?

Tovább


A volgográdi rejtélyes kőtojások

Titokzatos, óriás gömböket találtak az orosz sztyeppe földjében. Eredetük rejtély.

A világ érdekes rejtély kő gömb tojás dinoszaurusz Volgográd

Tovább


Norvégia csodái: a Szószék-szikla

A trollok nyelvétől körülbelül félóra járásra keletre található a Preikestolen, vagyis a szószék-szikla.

Tovább


Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


Fóka kamerával

Érdekes kísérletnek lehetünk tanúi az itt látható filmen. Ausztrál kutatók kamerát erősíttek egy oroszlánfóka hátára, hogy az ő szemszögéből nézzék meg a víz alatti világot, megfejthessék vadászati szokásait.

Az ötlet nem várt eredményt hozott. Láthatjuk, ahogy a Fóka víz alatti kutakodását, majd a küzdelmét egy nagy polippal.

Az állatvédők kedvéért elárulom, hogy a kamera és a GPS egység olyan biológiailag semleges ragasztóval lett rögzítve a fóka hátán, amely rövid idő alatt feloldódik és a készülék leesik az állatról. Ezt a tudósok a egy rádiójel alapján találják meg.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

A fóka és a kisfiú

Poliptámadás

Acapulcoi halraj-rejtély

A Jindo-sziget csodája

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Bioszféra a lakásban

Egyre több tervező foglalkozik a környezettudatos életmóddal a lakáson belül. A múlt hónapban bemutatott Ekokook ökokonyha után itt a Philips Design Probes csapat által tervezett otthoni farm, a Biosphere.

Tovább


2400 év után lett vége a háborúnak

Produkál a történelem furcsa rekordokat. Vannak országok, amelyek évszázadokon keresztül gyűlölik egymást, vannak, akik testvéri szeretetben élnek. És vannak háborús felek, akik véletlenül nem békülnek ki. De sohasem késő.

Tovább


Az időutazó filmes

Négy évvel ezelőtt az egyik dokumentumfilm-csatorna különleges filmet mutatott be. Egy furcsa fickó klasszikus szafari-kalandra indult kalapban, kekiszínű ruhában, bakanccsal a lábán. Azonban fegyver helyett egy időkaput vitt magával. Ezt az utazását az időben tette meg.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog