Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Alpok eltűnő csodái

A klímaváltozás hatása drámaian látszik az Alpok gleccserein. Ez a vidék a világ egyik legnagyobb és Európa legfontosabb édesvíz tartaléka. A Duna és így Magyarország vízellátása is ezektől függ. Alpok gleccser klímaváltozás felmelegedés

Tovább


Árnyékolás a világűrből

Meghökkentő, megdöbbentő, és egészen elképesztő ötletek is születnek, hogy a klímaváltozástól megmentsük a civilizációnkat. Némelyik elképzelt projekt a megvalósíthatóság határát súrolja, de az elképzelés igazán sci-fibe illő.klímaváltozás árnyékolás lencse napsütés

Tovább


Muszlim az űrben

Az űrkutatás nehéz mesterség, nagyon gyakran állítja komoly kihívások elé a kutatókat és az űrhajósokat. Mégis talán a legfurcsább problémával 2007-ben szembesültek, a megoldást sem a megszokott helyről érkezett.muszlim világűr ima szertartás fatva

Tovább


Az USA első klíma-menekültjei

A vízszint emelkedés már nem csak a távoli szigetországok problémája. Már az Egyesült Államok egyes részein is menekülni kell az emelkedő víz elől.

Tovább


Életre kelt művészek

Hadi Karimival idejét annak szenteli, hogy az elmúlt évszázadok híres művészeit 3D-s modellező programok segítségével életre keltse. Így festhettek a valóságban a múlt nagyságai, és így születtek újjá a közelmúlt hírességei.

művész 3D animáció kép

Ludwig Van Beethoven

Tovább


A varázslatos Mount Everest

30+1 érv, miért nem tudnak ellenállni a varázsának.A világ érdekes Himalája Mount Everest Csomolungma

Tovább


Nepál legszebb modern épülete

Nepál egyik legszebb épülete egyszerre régi és új, hagyományos és modern.A világ érdekes nepál himalája rádió állomás

Tovább


Tíz éve elhagyott város

10 évvel ezelőtt 2011. március 11-én erős földrengés és szökőár sújtotta a japán Fukusima prefektúrát. Az atomerőműben Csernobil óta a legnagyobb nukleáris baleset történt, több tucat kilométeres körzetből evakuálták a lakosságot. A terület azóta is elhagyott, lezárt, és tilos a belépés. Egy fotósnak, Janine Pedletonnak sikerült engedélyt szerezni, hogy fényképeket készíthessen a városban.

fukusima elhagyott város

1. Az iskola csak néhány száz méterre áll a tengerparttól. A sportcsarnok padlója az egy évtized alatt összeomlott.

Tovább


Ha Pixar hős lehetnél

Két programozó és mesterséges intelligencia-rajongó, Justin Pinkney és Doron Adler elkészítettek egy "toonification" applikációt, amely alapvetően aranyos rajzfilmfigurává változtatja arcképet. A mély tanulásnak köszönhetően az algoritmus "finomhangolja" az eredeti arcot, és ötvözi azt egy rajzfilm modellel, az identitások változatlanok maradnak, de a jellemzők rajzfilmesek.

pixar karakter animáció rajz fotó

Leonardo Dicaprio

Tovább


Elárasztott Velence

Natalie Elena Mossi már járt Velencében, de amikor hallotta, hogy ellepte a várost a víz, összecsomagolt 100 kilométerre lévő otthonában, és azonnal utazott. Az olasz fotós hölgy szereti a várost, és úgy gondolta, most egy másik arcát ismerheti meg. Tudta, hogy a várost időnként ellepi a dagály, de ami a érkezésekor fogadta, egészen megdöbbentette. A dagály már nem csak időnként, hanem évente önti el a várost, és egyre magasabban mossa a falakat. Velence lehet a klímaváltozás első áldozata.

Velence árvíz áradás felmelegedés klímaváltozás

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog