Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mozart-hatás

A zene jótékony hatását mindenki ismeri. De Mozart zenéjének hallgatása - különösen a gyerekeknél - növeli az intelligenciát, ezt állítja több tudományos kutatás is.

Tovább


A rettegés ösvénye

A világ legveszélyesebb sétaútja mindössze három kilométer hosszú, de a halálos balesetek miatt a hatóság le is zárta: Erre csillant fel az extrém túrázók szeme.

Tovább


A Hold születése

Ma már általánosan elfogadott elmélet, hogy a Hold egy hatalmas ütközés szülötte, amely a Föld őskorában következett be. De érdekes a történet, ahogy az elmélet több tucat tudós kezei között megszületett.

Tovább


Ússz a medvével!

Több mint döbbenetes ez a kép, de nincs veszély: a kislány tökéletes biztonságban van a Cochrane Jegesmedve parkban.

Tovább


Nem létezik kiberháború

Évek óta hallani a kiberháborúról. Országok hoznak létre kibervédelmi szervezeteket, próbálják kitalálni a védelmi és támadási stratégiákat. De mi az a kiberháború? Létezik olyan? Szerintem nem.

Tovább


3D fényfestészet

Az elmúlt években sokat fejlődött a fényfestészet, a házfalakra, üres falfelületekre történő vetítés. A korábbi színes fények, diák, és filmrészletek után ma már háromdimenziós, az adott épületere készített műveket csodálhatunk meg.Íme néhány remekmű:

Tovább


Szombati Dizájn: kiborg tetoválás

Vannak olyanok, akik nem elégednek meg a hagyományos tetoválásokkal. Ők a rejtett énjüket akarják megmutatni. Jöjjenek a terminátorok, akik a bőr alatt mesterséges testet rejtegetnek.

Tovább


Android katonák

Amikor harci robotokról beszélünk, kapásból a Terminátor jut az eszünkbe. Terminator, C3PO, Solo a tökéletes katona, Data a Star Trekből. De miért emberszerűek?

Tovább


Napi szubjektív: Daminen Broderick - Lenni vagy nem lenni

A távoli jövő számunkra már teljességgel idegen világában elképesztő technikai szinten élnek egymás mellett természetes és mesterséges lények, hexkapukon át közlekednek a bolygók, csillagok közt, és kedvükre alakítják környezetüket. Az aszteroidák birodalma azonban egészen más: szinte feudális viszonyok uralkodnak, s lakói elzárkóznak minden kapcsolat elől a gépi létformákkal és a fejlett technikával egyaránt.
Amikor Orwen Cima nagyúrnak, egy kisbolygó teljhatalmú vezetőjének fia, Telmah a Földre érkezik, az MI-k testet adnak Ratiónak, az addig anyagtalan komputertudatnak, hogy barátkozzon össze a fiúval, és tájékoztassa a gépeket szándékairól, minden lépéséről.
Visszatérve a Psziché aszteroidára, a furcsa pár udvari intrikák közepébe csöppen, melyeknek megoldása nem hagyja hidegen a máskülönben higgadt, számítóan kiszámított mesterséges intellektusokat sem.

Az ausztrál irodalom többszörösen díjnyertes fenegyereke fejtetőre állítja mind az SF-ről, mind pedig a regény műfajáról kialakult elképzeléseinket. Mintha futurisztikus Shakespeare-t olvasnánk, de királydrámáit komédiába oltva, tele nyelvi leleménnyel és váratlan csavarral.

Damien Broderick: Lenni vagy nem lenni
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Eredeti címe: The White Abacus
Fordító: Galambos Dalma
Oldalszám: 336 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2990-Ft

Damien Broderick: Lenni vagy nem lenni című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban.

 

A Könyv trailere:

 

Ajánlat:

Napi szubjektív: Cory Doctorow - Kis testvér

Napi szubjektív - Arthur C. Clarke: Mélység

Napi szubjektív: végre Clarke könyv újra

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


A paradicsom folyója

Van egy folyó Kolumbiában, amely a szivárvány minden színében csillog. De ez nem környezetszennyezés, hanem a természet csodája.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog