Több mint döbbenetes ez a kép, de nincs veszély: a kislány tökéletes biztonságban van a Cochrane Jegesmedve parkban.

 

Kanada Ontario államában, félúton a Nagy-tavak és a Hudson-öböl között található Cochrane városka. Bár Szlovákia északi részével van egy szélességi körön, a város mégis a jegesmedvékről híres.

Itt található a Cochrane Jegesmedve park (Cochrane Polar Bear Habitat) a világ legnagyobb kutatóközpontja, amelyet kizárólag a jegesmedvéknek szenteltek. Az öthektáros parkban három elkülönített területen, természetes környezetükben élnek a medvék.  A nemzetközileg is elismert intézetben a klímaváltozás hatását figyelik meg az állatokon, de teret adnak kutató-programoknak, egészségügyi vizsgálatoknak is.  A medvék számára mindent biztosítanak, amire a természetben szükségük van, természetes vegetáció, fák, sziklák, források a hűsöléshez. A három elkerített terület között a turisták kirándulhatnak, és valódi életterükben csodálhatják meg az állatokat. A látogatóknak lehetőségük van beszélgetni a gondozószemélyzettel is.

A legnagyobb szenzáció a fürdési lehetőség: a medvékkel közös medencében lehet lubickolni. Legalábbis látszólag. Mert a medence ketté van osztva egy öt centiméter vastag, törhetetlen üvegfallal, az egyik oldalon a medvék, a másik oldalon a fürdőzők. Így szó szerint érintésnyi távolságra lehet megközelíteni az állatokat.  Ha egyszer láttad úszás közben tőled pár centire egy medve hatalmas fekete szemét, sosem felejted el.

A helyszínen képzett fotósok örökítik meg a közös fürdést, különösen ügyelve arra, hogy a képeken ne látszódjon a válaszfal.

A víz a medence „emberi felében”  húsz fokra van melegítve, és májustól októberig használható.

 

 

Ezt láttad már?

A paradicsom folyója

Szombati Dizájn: kiborg tetoválás

Szombati Dizájn: Sisakművészet

Az igazi óriások: a Dubai és Atlantai akvárium

 

Ne hagyd ki a többit sem.