Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autómentő Honda-motorkerékpár

Sok balesetnél az okozza a legnagyobb gondot, hogy a sérült autókat elszállítani akaróvontatók vagy trailerek sem juktank oda az esethez a dugó miatt. Valószínűleg egy félévig tartó éjszaka átpiálása kell ahhoz, hogy egy ilyen ötlet az ember eszébe jusson. Egy svéd cég, a Coming Through megalkotta a Retrievert, az az autóvontató motorkerékpárt.

Tovább


A világ legrémisztőbb vécéje

Nem a klotyómanóval ijesztget minket a világ legrémisztőbb vécéje. Valójában nem is a vécétől kapunk frászt, hanem a padlójától. Pontosabban a hiányától. Vagyis a látszólagos hiányától.

 

Hernandez Silva mexikói építész megbízást kapott egy guadalajarai penthouse apartman kialakítására egy 15 emeletes, régi ház legfelső szintjén. Szabad kezet kapott a szint teljes, egyetlen  lakássá való átalakításához. Silva egy modern, elegáns otthont alakított ki. A vécé kialakításánál azonban elengedte a fantáziáját. Az épületben van egy használaton kívüli liftakna. Silva úgy gondolta, ez a holt tér tökéletesen alkalmas a legkisebb helyiség kialakítására. Azonban Silva nem egy beton padlózatot, hanem egy üvegpadlót épített a helyiségbe. A lábunk alatt így 15 emeletnyi mélység tátong.

A látvány megdöbbentő, rémisztő, de teljesen biztonságos. A helyiség használóinak pusztán csak a saját félelmeikkel kell megküzdeniük.

Csatlakozz a közel hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Akkor inkább visszafordulok

Napi videó:   Repülőmodell 3000 méter magasról videózik

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A világ legrémisztőbb falitükre

A rémisztés művészete

Rémisztő fák

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via hernandezsilva)

Tovább


Ilyet még nem láttál: Ingázóbusz Dubaiban

23 személyes limuzin, sirály-ajtók, és 250-es végsebesség.

Dubaiban bemutatták a holland tervezésű SuperBus-t, már ha ez a jármű még illethető ezzel a névvel. Ez a járgány közelebb áll a szuperlimuzinokhoz, mint egy hagyományos buszhoz. A tervek szerint ez lesz a következő generációs ingajárat a sivatagi országban.

Tovább


Elképesztő: 3D festés szabad kézzel

A képek alapján azt hihetnénk, hogy aranyhalak úszkálnak fadézsákban. A látvány azonban csal: a képeken egy japán művész, Riusuke Fukahori festményei láthatóak. A festmények valóban három dimenziósak. A művész rétegenként festi meg a halakat, majd a réteget lefedi műgyantával. A képek így alakulnak ki rétegről rétegre. A végeredmény pedig látszólag vízben úszkáló aranyhalak.

Tovább


Horrorpad a parkban

Amikor megláttam ezt a padot, mintha egy B-kategóriás horrorfilm díszletei közé csöppentem volna. Azután megpillantottam a pad alatt a perselyt, és egyből az jutott az eszembe, hogy a csőd szélén álló önkormányzatok már mindent bevetnek, hogy az utolsó fillért is kihúzzák a polgárok zsebéből. De végül kiderült ez a pad csupán műtárgy, Fabian Brunsing alkotása. Azért kíváncsi lennék a művész lelkivilágára is.

Tovább


Hobbitfalva

Tovább


Ahol jó élni: A varázslatos Giethorn

Hollandia talán legvarázslatosabb települése. Egy falu, ahol se utak, se autók nincsenek, csak csatornák és csónakok. Ez Hollandia Velencéje: Giethoorn.

Persze ez ma már csak költői túlzás, hogy nincsenek utak, mert a település terjeszkedik, de nem is oly rég még igaz volt.

Ezen az asztalsimaságú területen 1170-ben egy nagy árvíz pusztított, és szinte minden elpusztult.

Tovább


Hagyjatok békén a foszforos kullanccsal

Mint minden tavasszal, most is megkaptam a szokásos gyufa-kullancs levelet is. Ez a levél nem hoax, csak alapjában téves. Jöjjön a megfejtés. De először nézzük a levelet:

"Praktikus, aktuális tanács. (Kaptam, közzé teszem.) Régi , őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) A kullancs eltávolítási technikát szeretnék Önökkel megosztani! A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával, könnyedén eltávolíthatjuk!

Tovább


Hordozható iroda

Itt a tavasz. Ragyogóan süt a Nap, meleg az idő, csivitelnek a madarak. Mi pedig ülünk a szürke irodában, és vágyódunk az ablakon kívüli világba. Bárcsak ne idebenn kellene ülnünk, hanem felpakolhatnánk az irodát, és kiülhetnénk egy fa alá.

Tim Vinke, a neves holland dizájner úgy döntött, véget vet ennek az áldatlan állapotnak. Megalkotta "Kruikantoor" fantázia nevű irodabútorát, amely néhány mozdulattal összecsomagolható, és egyszerűen arrébb tolható, mint egy talicska. Használója ott állítja fel, ahol akarja.

Tovább


A tévé történetének legelegánsabb átverése

Lassan közeledik április elseje, a médiumokat ellepik majd aznap az álhírek. Érdekes módon minél több ilyen "április bolondja" hír lesz, annál kevésbé ötletesek. Az igazi átverés valamilyen kapitális blődséget helyez tökéletesen hihetővé tett környezetbe. A máig legelegánsabb és legjobbnak tartott átverés csaknem egyidős a tévéadások beindulásával.

1957. április elsején a BBC Panorama című műsorában a következő felvezető szöveggel indult el a riport: az enyhe télnek és az ormányos bogarak kipusztulásának köszönhetően a svájci földműveseknek végre sikerült spagettit szüretelniük.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog