Sok balesetnél az okozza a legnagyobb gondot, hogy a sérült autókat elszállítani akaróvontatók vagy trailerek sem juktank oda az esethez a dugó miatt. Valószínűleg egy félévig tartó éjszaka átpiálása kell ahhoz, hogy egy ilyen ötlet az ember eszébe jusson.  Egy svéd cég, a Coming Through megalkotta a Retrievert, az az autóvontató motorkerékpárt.

 

Az alapja egy bivalyerős Honda GoldWing GL 1800 motor, amely erősebb, mint sok autó. 1800 köbcenti, hathengeres boxer motor, több mint négyszáz kiló, és autókéhoz mérhető kényelem. Az utóbbi paramétert dobta el a svéd cég, hogy megalkossa a Retrievert.

 

Eltűnt a hátsó ülés és a hatalmas dobozok. Helyére egy olyan felépítmény került, amely kevesebb mint két perc alatt vontatási üzemmódba kapcsolható.

Kezelése egyszerű, nem igényel külön embert. A motorkerékpár vezetője egy távirányító segítségével a helyszínen csak kihajtja a felépítményt, rácsörlőzi a z autót, és már indulhat is.

 

A Retriever úgy tervezték, hogy könnyen működtethető legyen egyetlen kezelővel, aki rajta tudja tartani a szemét a forgalmon is, miközben kényelmesen vontat. Hogy minimálisra csökkentsék a motorra és a vezetőre eső terhelést, a jármű egy szabadalmaztatott fék és kormányművet kapott. Mikor a vezető fordul vagy fékez, a rendszer biztosítja,hogy a motor és a vontatmány is megfelelően reagáljon.

 

A retrivert már használják többek között Svédországban és Japánban is.

Csatlakozz a több mint hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Korcsolyázók a Paterswoldse-tavon, Göringen mellett, Hollandia

Napi videó:   Nagyon tud a fickó

Alien motor

Extravagáns koncepció motorok

Bicikliző robot

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via izismile)