Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Létezik a Gyűrűk ura és Középfölde erdeje

Létezik egy erdő, amely úgy néz ki, mint ahogy a vadont leírta Tolkien leírta a Gyűrűk urában. Ez az erdő Angliában, Gloucestershire megyében található. Tolkiennek sem ismeretlen a környék, valószínűleg ez a mesebeli erdő inspirálta Bakacsin-erdő és Öreg-erdő megírásakor.

Tovább


Az egyetlen név, ami az űrből is látszik

Egy arab sejk kilométeres betűkkel a sivatag homokjába íratta nevét. A mestermű a Google Föld képein is remekül látszik.

Tovább


Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


Filmjelenetek - Egy kicsit másképp

Sokan vannak, akik a filmekben elkövetett bakikra vadásznak, és lelkesen gyűjtik azokat. Ügyes kezű photoshop zsokék azonban maguk hoznak létre ilyen képeket. Észreveszik a jelenetben rejlő humoros lehetőséget, és a tisztelet legkisebb jele nélkül kifigurázzák azt.

Tovább


Terepjáró a víz tetején

Őrült fazonok a világ minden részén vannak, de csak Izlandon találunk olyan őrülteket, akik terepjáróval és hómobillal a víz tetején száguldanak: hajótest nélkül.

Az izlandi kopár domboldalakon átalakított terepjáróikkal mániákusok ugratnak akkorákat, amely már megkérdőjelezi a gravitáció érvényességét a szigetországban. Pár összehegesztett cső, néhány teherautó féltengely, különleges gumik, és nitrózott V8-as motorok alkotják csupán a járgányokat, amelyekből akár 6-800 lóerőt is kisajtolnak pilótáik. Elképesztő mutatványokkal szórakoztatják egymást és az összesereglett nézőket. És természetesen hatalmas bukásokkal.

A speciális, a lapátkerekes gőzhajók kerekére emlékeztető gumik azonban megihlették az egyik versenyzőt. Kitalálta, hogy buggyjával keresztülszáguld az egyik tó 500 méteres öblén, természetesen a víz tetején anélkül, hogy elsüllyedne. Az ötlet megtetszett egy hómobilosnak is. Hogy mi lett a kísérlet eredménye. Richard Hammond tolmácsolásában megtudhatjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Fekete doboz az autóban

Autók vezetők nélkül

Autóforradalom, avagy nyílt forráskódú városi közlekedés

Ne gázoljanak a hibridek

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Amilyennek soha nem láthatod innen az eget

Ilyen az elképzelhetetlen: ilyennek látta a holdfogyatkozást egy iráni csillagász.

Az ég olyan csodálatos tud lenni egy nyári éjszakán, amilyennek elképzelni sem tudjuk. Mert mi nem látjuk. A fényszennyezés, a piszkos levegő elfedi előlünk az ég csodáit. De a világ más eldugottabb helyein sokkal jobb a helyzet. Ezt a képet a június 16-i teljes holdfogyatkozás alatt készítette   Amir H Abolfath íráni csillagász, a hegyek között megbúvó Firuzkuh település közelében. A fényképen semmilyen trükköt és módosítást nem hajtott végre Ahhoz hogy meg tudja örökíteni a látványt, 7 darab 30 másodperces expozíciójú képet kellett összemásolnia.

A képet a tejút uralja, a narancsszínű gömb a Hold. Az alsó képen látható számok a Messier-katalógusban szereplő nyílt halmazokat, gömbhalmazokat és ködöket mutatják. Akit részletesen érdekelnek az objektumok, itt megtalálja. (forrás. Spaceweather)

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Vonattal a Marsra

A naprendszer legnagyobb aranylelőhelye

Gyilkos esők

A Föld halott kőgolyó lenne

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Bioszféra a lakásban

Egyre több tervező foglalkozik a környezettudatos életmóddal a lakáson belül. A múlt hónapban bemutatott Ekokook ökokonyha után itt a Philips Design Probes csapat által tervezett otthoni farm, a Biosphere.

Tovább


Forradalmi Honda robogó

A Honda mindig is híres volt úttörő újításaikról és fejlesztéseikről, jövőbe mutató koncepcióiról. A Genfi autószalonban bemutatott háromkerekű motorjuk talán új irányt szabhat a fejlesztéseknek.

Tovább


A naprendszer csodája: az Io

Ha szabadon kalandozhatnánk a naprendszerben, fantasztikus helyekre juthatnánk el, ahol elképzelhetetlen csodákat láthatnánk. Az Ion találjuk a legmelegebb helyeket, a legmagasabb vulkánt, lávafolyókat, égig érő csodákat.

Tovább


A képtelen hegyi kecske

Mit keres a hegyi kecske a víztározó függőleges kőfalán? Élelmet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog