23 személyes limuzin, sirály-ajtók, és 250-es végsebesség.

 

Dubaiban bemutatták a holland tervezésű SuperBus-t, már ha ez a jármű még illethető ezzel a névvel. Ez a járgány közelebb áll a szuperlimuzinokhoz, mint egy hagyományos buszhoz. A tervek szerint ez lesz a következő generációs ingajárat a sivatagi országban.

A járművet a KLM teherszállító különgépe vitte Dubaiba, de a kirakodás sem ment zökkenőmentesen.

A SuperBus leginkább úgy néz ki, mintha egy sportkocsiba beletoldottak volna még hét középrészt. A vezetőn kívül 23 utas szállítására alkalmas, akik a sirályszárnyas ajtókon keresztül foglalhatják el helyeiket. A tervezők olyan kényelmet biztosítanak az utasoknak, mint egy luxus szedánban.

Az "éjfélkék" színű busz 15 méter hosszú, 2,5 méter széles és 1,65 méter magas. Nyolc sirályszárny stílusú ajtó található  mindkét oldalon. A kivitelezésnél könnyű alapanyagokat használtak, például alumíniumot, szénszálat, üvegszálat, és polikarbonátot. A súlya teljes terhelés mellett mindössze 9500 kg.

Az ülések is a sportkocsikat idézik, kagylósítottak, és négypontos biztonsági öv tartja az utasokat. Érdekesség, hogy a vezető középen foglal helyet. Természetesen a sivatagi körülményeknek megfelelő méretű légkondicionáló kapott helyet benne.

Superbus teljesen elektromos meghajtású. Ennek ellenére a tervezett végsebessége 250 km/óra. A környezetvédelem jegyében az áramot egy naperőmű-farm fogja biztosítani.

 

A járművet nemrégiben mutatták be a Dubaiban, a nemzetközi autókiállításon. Bár a járművet már meg lehetett nézni, a versenypályán is tett néhány kört, a jármű még nincs kész. A PROTOTÍPUS legnagyobb sebessége eddig 140 km/óra volt.

 

A SuperBus a tervek szerint 2015-ben állhat forgalomba. A pletykák szerint Abu Dhabi és Dubai között még egy autópálya fog épülni, hogy csökkentsék a mostani leterheltségét. Szintén pletykálják, hogy a normás sávok mellett még készül egy zárt pálya is a Superbusoknak.

A tervek szerint az utasok a jómódú üzletemberek közül fog kikerülni, akik le akarják rövidíteni az ingázás idejét a két város között. Az Abu Dhabi és Dubai közötti távolságot mindössze 30 perc alatt gyűri le.

Csatlakozz a közel hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Ilyen a jó munkahely

Napi videó:   Napi tipp: kerék felfújása dezodorral

Mercedes TRON

Luxusbunker világvége esetére

Luxus rönkház az erdő mélyén

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via drivearabia)