Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

Hollandiában egészen újszerű módszert találtak az árvízkárok enyhítésére. Ha jön az ár, a ház lebegni kezd. De ez nem hajó.

Tovább


A világ legnagyobb akváriumai

Ha megállunk a legnagyobb akváriumok mellett, rá kell döbbennünk, hogy azok a vízzel teli medencék, amiket ismertünk, babaúsztatók csupán.

Tovább


Az ördög úszómedencéje

A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. Csak kevés turista meri kipróbálni, de aki megmártózott benne, az életre szóló élményt szerzett. Az ördög úszómedencéje.

Tovább


Az egycentiméteres ember

Babszem Jankó komoly bajban lenne, ha megszületne. Az igazság az, szegény hamarabb pusztulna el, mintsem szülei örülni tudnának neki.

Tovább


Valós szerelem – Virtuális személy

Szédítő perspektívákat kínál nap mint nap a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése. A robotok egyre fejlettebbek, a gépeket irányító szoftverek egyre okosabbak. És ahol nincs szükség a fizikai megjelenésre, csak az intellektusra, oda elég egy mesterséges intelligencia. Azonban felvetődik a kérdés, milyen lesz a viszonyunk ezekhez a mesterséges teremtményekhez.

Tovább


Tudósok bizonyították a hit erejét

A derülátóbb tovább él? Kitolható a halál időpontja? Hihetetlen, de a hit sok mindenre képes. Nem egy mindent átfogó jelenséggel állunk szemben, de a balszerencse-tudat, az adott időponttal kapcsolatos fokozott 'várakozás', 'elvárás' hatással lehet a történésekre.

Tovább


i-Konyha, avagy az otthon digitális lelke

Már nem is állunk messze attól, hogy megvalósuljon a digitális, már-már intelligens konyha. De divatos betűvel kifejezve mit is várhatunk egy i-Konyhától.

Tovább


Titkos történelem - Kutyavérrel és verítékkel

A Gagarin utazását megelőző tíz évben 48 kutya utazott a világűrbe, és sajnos húsz nem élte túl az utazást. Nevüket, és egyáltalán létezésüket hosszú évtizedekig homály fedte.

Lajka emlékműve

Tovább


Titkos történelem – Hogyan halt meg Lajka?

Évtizedekig nem tudhattuk meg mi történt Lajkával, a hős űrkutyával. Hogyan halt meg valójában? A Szovjet rendszer egy hősies halált hazudott nekünk évtizedeken keresztül.

Tovább


Titkos történelem - Űrhajós kutyák

Az életveszélyes kutatási helyzetekben az embereket kísérleti állatokkal helyettesítik a kutatók. Ez alól nem lehetett kivétel az űrkatatás sem.

Az űrkutatás kezdete három szakaszra bontható, amelyek nagymértékben átfedték egymást, párhuzamosan futottak. Ez a három terület a rakétafejlesztés, az állatkísérletek és a felkészülés az emberes repülésre.

Ahogy azt már megszokhattuk, a téma a szovjet oldalon az izgalmasabb. Ez az időszak még mindig titkokkal teli, a hruscsovi éra a legendák ködébe merül. Hallottunk Lajkáról, Bjelkáról és Sztrelkáról, a hős űrhajós kutyákról, de mást nemigen tudunk a több éves programról. Azonban hála az idők változásának, egyre több dolog derül ki, egyre több szemtanú kezd el beszélni erről a témáról is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog