A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. Csak kevés turista meri kipróbálni, de aki megmártózott benne, az életre szóló élményt szerzett. Az ördög úszómedencéje.

Zambiát és Zimbabwét választja el egymástól a Zambézi-folyó, amelynek legfenségesebb pontja a Viktória-vízesés. Az 1708 méter széles zuhatag a legszélesebb a világon, a tajtékzó víz 100 méter mélyre zúdul alá. Eközben háromszáz méter vastag párafelhő képződik, és szinte a nap minden percében látható szivárvány.

A vízesés legizgalmasabb része az ördög úszómedencéje, másik nevén a fortyogó üst. A szeptembertől decemberig tartó száraz évszakban a kisebb vízhozam alól kibukkan a vízesés bal szélén kialakult természetes medence. Ebben az időszakban itt a víz áramlása annyira megszelídül, hogy kényelmesen és biztonságosan lehet úszkálni benne. Mint egy feszített víztükrű medence, amelynek túlfolyója a vízesés.

A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó. Kevés embernek van annyi bátorsága, hogy egészen a vízesés széléig merészkedjen.

Ha odamennék, nekem mindenképpen fürdenem kellene, mert a hétéves fiamat nem lehetne visszatartani.

 

 

 

 

 

 

Videón az igazi az élmény:

 

Ajánlat:

Szépség és mutáció

A csodálatos agy

 

Ne hagyd ki a többit sem.