Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért álmodunk?

Evolúciós szempontból az álom értelmetlen, sőt inkább veszélyesnek is tűnik. Az újabb elméletek azonban magyarázatot adnak rá. Mindennek oka a sokkal fejlettebb agy.

Tovább


Gravitációs lámpa

Egy környezetbarát lámpát építettek, amely nem igényel sem áramot, sem napfényt, sem más külső energiaforrást.

Tovább


Autó a falon

Nem csak megoldott az otthoni parkolás, de az autó az ajtó előtt áll meg. Akár a hetvenedik emeleten is. Ez a Peugeot Metromorph.

Tovább


Föld alatti borváros

A kőbányák mélyén sétálni borzongatóan érdekes élmény. De ha eközben borospalackok milliói vesznek körül minket, akkor az nem lehet más, mint Mileştii Mici.

Tovább


Robot-felderítő otthonra

A hadsereg már használja a harctereken a felderítő robotokat, de mit csináljon az átlag civil, ha szeretne valami ilyet otthonra. Nekik készült a Rovio.

Tovább


Élő sárkányt és unikornist otthonra

Számtalan, a nem túl távoli jövőben játszódó filmben bukkan fel a háttérben valamilyen különleges állat: 20 centi magas elefánt, Barbie-méretű élő lovacska, szobai akváriumban úszkáló bálna. De még vadabb tervek is vannak…

Tovább


Gyorsabban repülni

A Concorde nem repülhet többé. Kivonásával eltűntek a levegőből a szuperszonikus utasszállító repülőgépek. De nem végleg, már a tervezőasztalon vannak a trónkövetelők.

Tovább


Fény az éjszakában

Maga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Közel két éve várok arra, hogy végre valaki forgalmazza ezt a festéket: Ez a GlowPaint.

Tovább


Repülő autók: Terrafuggia Transition



Sokan remélik azt, hogy ha a forgalom fölé emelkedhetnének, megszabadulhatnának az autózás nyűgeitől. Ezért többen is kísérleteznek a repülő autóval. Az amerikai Terrafugia cég 2006-ban alakult, hogy létrehozza az első ilyen szerkezetet.

Tovább


Magyar Holdra magyar pulit!

Mindig is tiszteltem azokat, akik felvállaltak egy olyan célt, amely mások szemében képtelenségnek, lehetetlennek, sőt, egyenesen őrültségnek tűnt. Az ilyeneket támogatni kell. Ilyen a magyar Puli Space Technologies. Most gyorsan kell a segítség, hogy ne bukjanak el az elején.

Hogy is veszik maguknak a bátorságot, hogy a nagy űrügynökségekkel és a világgal szemben ők akarnak először a Holdra jutni! Mert ez a céljuk, olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra. Legkésőbb 2014-ben saját készítésű egységet akarnak küldeni a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar X PRIZE kihívását.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog