Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Üvegösvény a mélység felett

Kínában megépítették a világ egyik leglélegzetállítóbb látványosságát: egy hegyoldalra akasztott üvegösvény a feneketlen mélység felett.

Kína, Hunan tartomány, Tianmen-hegy, Zhangjiaje Nemzeti Park. A környék lenyűgöző: a világ egyik legszebb mészkőhegysége, amelyhez a páratlan fauna is csatlakozik.

Itt épült meg 1430 méterrel a tengerszint felett egy új kilátóösvény a turisták lenyűgözésére. A hegység neve mindenre magyarázatot ad Tianmen, vagyis égi út.

Tovább


Kedvenc rajzolt karaktereid és alkotóik

Tudod, ki rajzolta kedvenc rajzfilmhősödet?

Tovább


20 lélegzetállító kép madártávlatból

Tovább


Elfújta a repülő a lányt

Fejjel zuhant a betonpadkára, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba egy lányt Szent Márton szigetén. Hogyan lett az egyik legkirályabb szórakozásból a világ egyik legidiótább "sportja".

Szent Márton-sziget a karib-tengeri szigetvilág gyöngyszeme, de nagyon furcsa hely. Mindössze 50 négyzetkilométer területű, mégis két nemzet osztozik rajta. A sziget északi része Saint Martin néven Franciaország tengerentúli területe 2007. február 22-én jött létre, mint önálló francia tengerentúli terület, előtte Guadeloupe francia tengerentúli megye része volt. A Szent Márton-sziget déli része, Sint Maarten, egyike a Holland Királyságot alkotó négy államnak.

Tovább


LEGO Star Wars ébresztőbaba

Szeretnéd, ha minden reggel Darth Vader, Boba fett, vagy egy birodalmi rohamosztagos ébresztene, és mégsem lennél egy birodalmi börtönben? Vagy éppen Yoda szelíd csipogására vágysz? Most már erre is van megoldás. Mert ha van két dolog a világon, amelyekből soha nem fogunk kinőni, akkor azok a legózás és a Csillagok Háborúja.

Tovább


A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


Fütyülős kulcstartó web 2.0

Sokan vannak, akik csak ledobják a kulcsukat, és utána hosszú ideig keresgélik. A fütyülős kulcstartó úgy tűnt jó megoldás, de kiderült, folyamatos csipog, ahányszor egy normál "A" hangot érzékel. De itt a XXI. századi megoldás okos telefonra szabva.

Íme, a Cobra Tag. Csatold hozzá bármihez, amit nem akarsz keresgélni: kulcscsomó, kistáska távirányító. Az apró készülék egy ingyenes alkalmazás segítségével kommunikál az okos telefonoddal. Ehhez bluetooth kapcsolatot használ. három okos funkciója van.

Tovább


Világcégek vicces kotonjai

A nagy világmárkák különösen nagy hangsúlyt fordítanak termékeik megjelenésére, a vállalati logóra, és a cég jelmondatára. Ez határozza meg cégük arculatát. Érdekes játék, hogy mi történne, ha ezek a nagy márkák óvszert is gyártanának, de a szlogen ugyan az maradna. Hogy néznének ki ezek a reklámok?

Addidas - Semmi sem lehetetlen

Tovább


Így vigyázz a fatáladra

A különböző nyári fesztiválokon és vásárokon az egyik legnépszerűbb vásárfiák a különböző fatányérok és fatálak, és egyéb fa konyhai eszközök. Egyik szebb mint a másik, nagyon igényesen készített iparművészeti alkotások. De hogy ilyen szép is maradjon a használat ellenére, az egy kis odafigyelést igényel.

Tovább


Fekete lyuk pusztít a házban

Jó néhány animáció létezik arra, milyen látvány lenne, amint egy mikro fekete lyuk elnyeli a Földet. Először csak egy szobát, egy házat, egy várost, végül a világot.

Néhány houstoni művészt annyira megihletett ez a látvány, hogy egy 1920-as években épült házat ennek szellemében "újítottak" fel, mintha a ház oldalát elnyelné egy fekete lyuk. A deszkákból készült épület fa épület mintha elemeire esne szét, mielőtt elnyelné a fekete lyuk.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog