Sokan vannak, akik csak ledobják a kulcsukat, és utána hosszú ideig keresgélik. A fütyülős kulcstartó úgy tűnt jó megoldás, de kiderült, folyamatos csipog, ahányszor egy normál „A” hangot érzékel. De itt a XXI. századi megoldás okos telefonra szabva.

Íme, a Cobra Tag. Csatold hozzá bármihez, amit nem akarsz keresgélni: kulcscsomó, kistáska távirányító. Az apró készülék egy ingyenes alkalmazás segítségével kommunikál az okos telefonoddal. Ehhez bluetooth kapcsolatot használ. három okos funkciója van.

Ha keresed a kulcsodat, csak megnyomod a telefonodon a gombot, és az elvezet a kulccsomódhoz: a Cobra tag elkezd csipogni. De a folyamat kétirányú. Ha a telefonodat nem találod, akkor a Cobrán nyomd meg a gombot, és megcsörgeti a telefont. A harmadik egy biztonsági funkció: a telefon csak akkor működik, ha a kobra tag a közelében van. Vagyis amíg a zsebedben van a kulcsod, a távollétedben nem tudják birizgálni a telefonodat.

A készülék az interneten megrendelhető 59 dollárért.

Csatlakozz  a közel négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.